Burun estetiği yaptıracaksanız dikkat!

Burun estetiği yaptırmak istiyor fakat kafanızdaki soru işaretlerinin aydınlatılmasına ihtiyaç duyuyorsanız işte bu konuda bilmeniz gerekenler...

Burun estetiği yaptıracaksanız dikkat!
Sözcü'de yer alan habere göre burun ameliyatlarında ön plana çıkan kavram estetik olsa da, burnun işlevleri asla göz ardı edilmemeli. Hastanın ameliyat öncesi doktor tarafından ayrıntılı olarak değerlendirilmesi, hekimin hastayı, hastanın da hekimi doğru anlaması büyük önem taşıyor. Acıbadem Atakent Hastanesi'nden Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. M. Güven Güvenç, burun ameliyatlarında başarı için önemli noktaları özetledi.

İki grup hasta var…

Burun ameliyatına aday iki hasta grubu bulunuyor. İlk grupta burun tıkanıklığı sorunu olanlar yer alıyor. Bu grubun muayenesinde deviasyon veya burun eti şişliği gibi bir sorun tespit edildikten sonra, nefes açıcı bir ameliyatla birlikte burna estetik müdahale talep eden hastalar bulunuyor. İkinci grupta ise sadece estetik bir iyileştirme talep edenler yer alıyor.

Doğal görünümlü ve iyi nefes alan bir burun

Güzellik kavramı göreceli olsa da, 80'li yılların başlarındaki gibi aşırı kalkık, burun sırtı aşırı indirilmiş, aşırı küçültülmüş, adeta kaydırak gibi burunların günümüzde fazla beğenilmediğini söyleyebiliriz. Artık doktorlar, yüze uyumlu, estetik bir müdahale yapıldığı fark edilmeyen, yeniden yapılandırılmış, sağlam ve iyi nefes alan burunlar elde etmeye çalışıyor.

Ameliyat tekniği çok önemli

Açık ve kapalı olmak üzere iki temel estetik burun ameliyatı tekniği bulunuyor. Kapalı teknikte sadece burun içinden kesiler yapılarak, törpü ve keskiler yardımıyla burun sırtı ve burun ucu şekillendiriliyor.

Eğer varsa burnun içindeki kıkırdak-kemik eğikliği de aynı seansta düzeltiliyor. Açık teknikte burnun her iki burun deliği arasındaki ‘kolumella' adı verilen duvardan bir kesi yapılarak, hem burnun içine hem de burnun dışına işlem yapılabiliyor. Bu kesi ameliyatın sonunda estetik prensiplere göre dikildiğinde belirgin bir iz kalma olasılığı çok düşük. Birçok burunda olduğu gibi, burun ucunun daha fazla şekillendirilmesi ve güçlendirilmesi gerekli ise ya da dışarıdan da eğri olan burnun orta hatta alınması gibi kapsamlı işlemler yapılacaksa açık teknik daha iyi sonuç verebiliyor. Gerekli durumlarda ‘greft' adı verilen kıkırdak parçaları, burnun istenilen yerlerine yerleştirilerek burun yeniden yapılandırılabiliyor.
Konular Kadın / Bakım