‘Burun farkı’yla özgür bırakıldı!

Uyuşturucu satıcılarına gözcülük yaptığı suçlamasıyla cezaevine gönderilen 15 yaşındaki genç, kamera görüntülerindeki kişi ile burun yapısının farklı olduğu ispatlanınca ilk duruşmasında tahliye edildi.

‘Burun farkı’yla özgür bırakıldı!
Yeni Asır'dan Metin Burmalı'nın haberine göre İzmir'de uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen dev operasyonda 134 kişi ile birlikte gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Kadir K, 3 ay sonra hakim karşısına çıktığı ilk duruşmada "burun farkı" ile serbest kaldı.

3 ay cezaevinde yattıktan sonra burun yapısı sayesinde suçsuzluğunu kanıtlayan Kadir K. tahliye oldu. Avukat Abdi Yaşar, "Polisin soruşturma aşamasında çektiği gizli kamera görüntülerinde yer alan kişinin burun yapısı ile müvekkilimin burun yapısının aynı olmadığı, bilirkişi raporlarıyla da kanıtlandı. Polisin çektiği görüntülerdeki kişi kartal, müvekkilim ise karga burun yapısına sahip. Müvekkilimin serbest kalmasından dolayı mutluyuz" dedi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü'nce geçtiğimiz Nisan ayında Konak, Narlıdere, Torbalı, Buca, Karabağlar, Bornova ve Bayraklı'daki 44 mahallede yapılan dev operasyonda 134 kişi gözaltına alındı.

Operasyonun Konak ayağında, 2. Kadriye Mahallesi'nde uyuşturucu satıcıları S.Y, E.K, M.T, H.K. ve M.K. ile hareket ederek gözcülük yaptığı ve uyuşturucu almak için gelen araçların park edilmesini sağladığı öne sürülen 15 yaşındaki Kadir K. da gözaltına alındı. Kadir K. diğer şüphelilerle beraber tutuklandı.

Şakran Cezaevi'nde 3 ay kaldıktan sonra ilk kez İzmir Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Kadir K, uyuşturucu operasyonu öncesi polislerin çektiği gizli kamera görüntüleri ve fotoğrafların kendisine ait olmadığını iddia etti. Sanıkları da tanımadığını aktaran Kadir K, "Görüntüdeki ev büyükannemin oturduğu evdir ancak görüntüler bana ait değildir" dedi.

BİLİRKİŞİ BAKTI

Polis kamerası ile çekilen kişinin kartal şeklindeki burun yapısına, müvekkilinin ise karga şeklindeki burun yapısına sahip olduğunu belirten Avukat Abdi Yaşar, hazırlanan bilirkişi raporunu da mahkemeye sundu. Kadir K. tahliye edilirken, Abdi Yaşar, "Müvekkilim 3 ay cezaevinde kaldı ama tahliye olmasından dolayı mutluyuz" dedi.