Buse Narcı: "Küllerimden yeniden doğdum"

‘Türk Malı’ dizisinde "Selin" karakterini canlandıran Buse Narcı, oyunculukta karşısına çıkan engelleri geride bıraktığını söyledi. Narcı, “2017 şansımın döndüğü yıl. Anka kuşu gibi küllerimden yeniden doğdum” dedi.

Buse Narcı: "Küllerimden yeniden doğdum"
Milliyet'ten Senem Aydın'ın röportajı...

- Oyunculuk hayatınıza nasıl girdi?


Pamukkale Üniversitesi’nde edebiyat öğretmenliği okuyordum. İkinci senemde sıkıldım ve bıraktım. Bir iddia üzerine iki günde oyunculuk sınavına hazırlandım ve Maltepe Üniversitesi Oyunculuk Bölümü’nü burslu olarak kazandım.

- İddia neydi?

Oyunculuk sınavının afişini gördüm ve şansımı denemek istedim. “İnsanlar bir sene eğitim alıyor, konservatuvara girmek zor. Yapamazsın, kazanamazsın” dediler. “Yapacağım” dedim ve iki günlük çalışmayla sınava girdim. “Burslu olarak kazandınız” diye aradıklarında şok yaşadım. Çok Kitap okuyorum, yazıyorum, belki senarist ya da yönetmen olurum diye sonrasında sinema TV okumak istemiştim. Ama set ortamını görünce “Benim işim
oyunculuk”
dedim.

‘Türk Malı’ ilk diziniz ve liseli bir kızı canlandırıyorsunuz...

Daha önce filmlerde rol aldım. Ama bu proje ilk işim gibi. Kendimden yedi yaş küçük birini canlandırıyorum. Selin karakteri benden apayrı bir kız.

- Sizin lise yıllarınız nasıl geçti?

Saçlarımı örerek okula giden, içine kapanık bir kızdım. Selin’in tam tersi bir tiptim. O süslü, tiki, özenti, çok fazla sosyal medyayla ilgilenen, takipçilerine göre kendi hayatını yönlendiren bir kız. Bana hiç benzemiyor.

- Mehmet Ali Erbil, Nergis Kumbasar, Şafak Sezer ve Hasibe Eren’le aynı seti paylaşmak nasıl bir tecrübe?

Bu işin benim için okul olduğunu düşünüyorum. O yüzden şanslı olduğumu hissediyorum. O kadar eğlenceliler ki, set aralarında sürekli gülüyoruz. Benim sahnelerim genelde Şafak Sezer, Hasibe Eren, Selen Görgüzel ve kardeşimi oynayan İlke Korkmaz’la. Aramız çok iyi. Her boşlukta Şafak Sezer ve Hasibe Eren’in yanına gidip sahnelerle ilgili sorular soruyorum.

- Birlikte rol almak istediğiniz başka kimler var?

Kenan İmirzalıoğlu. Oyunculuğunu çok beğeniyorum. O esmer, ben kumralım, güzel bir partner olabiliriz.

- “Oyunculukta önüme çıkan engeller oldu” demişsiniz. Neydi bunlar?

Bu işe karar veren her kişinin önüne engeller çıkabilir. Herkesin bir zamanı var galiba, benim zamanım da bu seneymiş, 2017 şansımın döndüğü yıl. Şu an çok fazla şanslı hissediyorum. Anka kuşu gibi küllerimden yeniden doğdum.

- ‘İkinci Şans’ filmindeki sahnelerinizin kesildiği yazıldı, doğru muydu?

O insanların abarttığı bir şey. Özcan (Deniz), çok profesyonel ve böyle bir şey yapmaz. Ayrıca çok iyi bir yönetmen. Onunla bu deneyimi yaşamak büyük tecrübe oldu.

- Özcan Deniz’le yollarınızı ayırdınız ama hâlâ bu ilişkiyle anılıyorsunuz...

Zamanla, yaptığım projelerle onu kapatacağımı düşünüyorum. Artık işimle anılmak istiyorum.

‘Erkeğin güven vermesi önemli‘

- Oyunculuğa dair hayalleriniz neler?


Bu işimden sonra romantik komedi filminde oynamak istiyorum. Zaten normalde de komik bir kızım. Dram ya da psikolojik işler de olabilir ama şimdi daha tatlı roller istiyorum.

- Bir erkekte sizi ne çeker?

Dış görünüşünün yanı sıra bana güven vermesi gerekir. Karakteri çekici gelir. Bir kere aşık oldum ve bir süre daha olabileceğimi düşünmüyorum.

- Güzellik kavramı sizin için ne ifade ediyor? Kendinizi güzel buluyor musunuz?

Çok güzel olduğumu düşünmüyorum ama sanırım farklı buldukları için insanlara güzel geliyorum. Ailemde göçmenlik var.
Konular Röportaj