Buse Varol: "Dört çocuk istiyordum ama üçte kalabilirim"

Alişan ile evliliğinden ilk bebeğini bekleyen oyuncu Buse Varol, kalabalık aileleri sevdiğini söyleyip ekliyor: "Hep dört çocuğum olsun diye dua ederdim ama şimdi ‘Üç mü olsa acaba...’ diyorum.."

Buse Varol: "Dört çocuk istiyordum ama üçte kalabilirim"
Sabah Gazetesi'nden Okan Filizçay'ın röportajı...

Hamile olduğunuzu nasıl öğrendiniz?


Zaten sürekli "Evlenelim, çocuk yapalım" diyorduk. 6 Haziran'da öğrendik... Gece 02.00 gibi otururken Alişan, "Aldığımız hamilelik testlerini mi yapsak acaba?" dedi. Yaptık; önce tek çizgi çıktı, "Boşuna ümitlenme" dedim ama sonra yavaş yavaş bir çizgi daha belirdi. Alişan, "İkinci çizgi çıktı!" diye bağırmaya başladı. Ben testin yanlış olduğunu düşündüm.

Sonra eczaneye gidip dört test daha aldık, hepsinde çift çizgi çıktı. Ertesi gün doktora gidince hamile olduğumu öğrenmiş olduk. Şu an beş aylık hamileyim.

Planlı bir hamilelik o zaman...

Evet bekliyorduk ama ilk seferde olacağını düşünmemiştik. Hatta doktor bize haberi çok erken öğrendiğimizi söyledi. Aslında bu bir dezavantaj çünkü ortada hiçbir şey yoktu. Bebeğin kalp atışlarını sekizinci haftada duyuyorsun. Her şey için çok bekledik erken öğrendiğimiz için...

HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADIM

Haberi alınca ne hissettiniz?


Hüngür hüngür ağladım. Sonra Alişan da ağlamaya başladı. Gece gece ağlayarak aile ve arkadaş çevremizi aradık. Annem rüyasında hamile olduğumu gördüğünü söyledi, ben de "Rüya değil, gerçek" dedim.

Bir video yayınlayıp haberi duyurdunuz. Sonra herkesten farklı yorumlar gelmeye başladı...

İnsanlar, '6 Mayıs'ta evlendiniz, çocuk şimdi kaç haftalık?' gibi soruların peşine düştü. Bu benim kararım, ne fark edecek?

Kaldı ki, hesap sorulması gereken bir durum varsa da benim annem-babam var. Çocuğun annesi, babası belli. Kaçak çocuk mu doğuracağım da hesap vermem gerekiyor? 'Evlendiniz, hiç evlilik hayatı yaşayamadan hemen hamile kaldın' diyenler var. Ben böyle olmasını istiyordum zaten. İnsanların kötü eleştirilerine, hakaretlerine kapattım kendimi. Bana 'Pasaklı... Kafasından lastik tokayı çıkarmıyor. Bıktık senin topuzlarından, kot pantolonlarından' gibi kötü şeyler yazıyorlar ama onlara hiç aldırmıyorum.

Başkan Erdoğan, size dört çocuk yapma tavsiyesi vermişti...

İnşallah, biz de çok istiyoruz. Hep dört çocuğum olsun diye dua ederdim, sonra 'Üç mü olsa acaba...' diye düşündüm. Alişan da "Sen birini doğur, bakalım ikincisini isteyecek misin?" diye espri yapıyor.

Kalabalık aileleri seviyorum. Manevi ve maddi durumumuz elverişli olursa, üçdört çocuk istiyorum. Çok yaş farkı olmasın diye, bebeğim 1.5 yaşındayken tekrar hamile kalırım diye düşünüyorum.

Doğum yapınca bebeğinize kendiniz mi bakacaksınız?

Ben bakacağım. Her şeyi kendim yapmak istiyorum, o yüzden annelerimizden çok destek alacağımı sanmıyorum. Ama zorlandığım konularda, anneler benden daha tecrübeli olduğu için fikirleri önemli.

Eşiniz heyecanlı mı?

Alişan çok heyecanlı, biraz panik. Her an "Bir şey olacak mı! Aman sağlıklı olsun. Onu yapma, şunu yapma" diyor.

Cinsiyetini hissetmiş miydiniz?

Alişan, direkt 'erkek' dedi. Ben başta kız hissediyordum, sonra bir gün doktora gittiğimde erkek olduğu içime doğdu.

ÖNYARGILIYDIM

Alişan'ın maço bir erkek olduğu söyleniyor. Bu doğru mu?


Hiç öyle biri değil. İlk buluşmaya giderken önyargılıydım. Sonra baktım; röportajlarda saptırılan açıklamalarla gerçeğin alakası yok. Çok komik, eğlenceli ve düzgün biri. Bana "Senin karışılacak bir şeyin yok. Aslında maço değilim ama beni öyle yansıttılar" diyor.
Konular Röportaj