Büyük derdin dermanı papatya!..

Beslenme alışkanlığı, şişmanlık, kabızlık gibi nedenlerle oluşan basur dert olmaktan çıktı. Uzmanlar, doktor kontrolünün yanında papatya kürüyle bu rahatsızlıktan kurtulmanın mümkün olduğunu belirtti.

Büyük derdin dermanı papatya!..
Takvim'de yer alan habere göre hemoroidler (basur), rektum ve anüs toplardamarlarının varisli olarak genişlemesiyle oluşuyor. İç basur memeleri ve dış basur memeleri olmak üzeri ikiye ayrılıyor. Basurun oluşmasında, sürekli kabızlık, dışkılama esnasında aşırı ıkınma, şişmanlık, hamilelik gibi nedenler bulunuyor. Aşırı ağrı ve enfeksiyon hallerinde mutlaka bir uzman doktora danışmak gerekiyor. Ayrıca uzmanlar, basurun bitkisel kürlerle de tedavi edilebildiğini belirterek çeşitli kürler öneriyor.

İşte o öneriler:

Bir tavanın içine 250 gram kadar içyağı katıp iyice kızdırın. Çok ince kıyılmış iki avuç dolusu papatya çiçeğini bu kızgın yağın içine atın. Kızarana kadar karıştırın. Ardından ocaktan alıp kapağı sıkıca kapatın. Serin yerde muhafaza edin. 24 saat geçtikten sonra hafifçe ısıtın. Karışımı, temiz bir kabın içine süzün. Kalan posayı ise iyice sıktıktan sonra, soğuk bir yerde saklayın. Gerektiğinde haricen bir pomat gibi kullanın.

Bir tavanın içine 100 gram kadar tuzsuz tereyağı katılıp iyice kızdırın. Çok ince kıyılmış civanperçemi çiçekleri ve 50 gram ahududu yaprağını yağın içine atın. Kızarana kadar karıştırın. Ardından ocaktan alıp kapağı sıkıca kapatın. Serince bir yerde muhafaza edin. Aradan 24 saat geçtikten sonra hafifçe ısıtın. Bu karışımı, temiz bir kabın içine bir tülbentten geçirilerek süzün. Tülbentte kalan posayı ise iyice sıktıktan sonra soğuk bir yerde saklayın. Gerektiğinde haricen bir pomat gibi kullanın.

Dışarı çıkmış olan basur memeleri için oldukça faydalı olan adi pazıyı kaynatın. Suyunu sıkmadan süzün. Sonra bitki posasını haricen tampon olarak kullanın.

Meşe palamudu ve meşe kabuğunu toz haline getirin. Sonra pamuk parçalarıyla ile birlikte kaynatın. Sıcak halde basur memelerini yıkayın.

Dört litre suya birer avuç civanperçemi, lavanta çiçeği, ayrık otu ve atkuyruğu katıp kaynatın. Sonra içine oturulabilecek kadar küçük bir leğenin içine dökün. Ilımasına yakın içine oturun. Her gün tekrarlayın.

Aynı oranda içyağı ile mumu eritin. İyice karıştırdıktan sonra sıcak halde basur memelerine sürün.

Katran kaynatıp buharına oturmak iyi gelir. 
Konular Kadın / Bakım