Yılmaz Büyükerşen’e saldırı girişimi

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, dün Eski Bağlar Mahallesi Üniversitesi Caddesi'ndeki açık hava parkında yürüdüğü sırada bir iş yeri sahibiyle sözlü tartışma yaşadı.

Büyükerşen’e saldırı girişimi
Sabah'ta yer alan habere göre tartışma devam ederken iş yeri sahibinin yanında bulunan bir kişi, silahını çıkartarak Büyükerşen'i darbetmeye çalıştı. Etraftakilerin araya girmesiyle Büyükerşen yara almadan olay yerinden uzaklaştırılarak Haller Gençlik Merkezi'ne götürülürken, iki kişi, üzerlerinde bulunan kurusıkı tabanca ile gözaltına alındı.

Gazetecilere açıklama yapan Büyükerşen, iyi durumda olduğunu belirterek, "Biz böyle şeylere pek pabuç bırakmayız. Her şey şehrin menfaatinedir. Şehir menfaatine aykırı olan konulara da müdahale etmede belediye başkanları olarak asla çekinmeyiz. Bu müdahalelerden hoşlanmayanlar her türlü tecavüzü yapacak güçteler. Valilik, Emniyet Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı duruma derhal müdahale ettiler ve olayı ele aldılar" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise "Hemşehrilerimizin başkana siper olması sonucu girişim başarılı olamamıştır" denildi.