Çağkan Çulha: "Kendimi izleyince mutsuz oluyorum"

Çağkan Çulha, ekranda kendisini izlemediğini itiraf etti: “Ekranda kendimi izlemeyi sevmiyorum. Çünkü kendimi hiç beğenmem. Bu nedenle hep mutsuz oluyorum. Beni çok olumsuz etkiliyor.”

Çağkan Çulha: "Kendimi izleyince mutsuz oluyorum"
Hürriyet'ten Büşra Bozok Aytek'in röportajı...

“İsimsizler” dizisinde rol almanız için nasıl teklif geldi?


- Bana teklif gelmeden önce dizinin teaser’ını görmüştüm. Teaser’ı görünce içinde olmak istedim. Aksiyon işlerini seviyorum. Teklif gelince de hemen kabul ettim. Yapım ekibiyle 2005 yılından beri tanışıyoruz. Ellerinde büyüdüm diyebilirim.

“İsimsizler” gibi bıçak sırtı bir konusu olan bir diziyi kabul ederken hiç tereddüt yaşamadınız mı?

- Yok yaşamadım. Dizinin danışmanlığını üstlenen Mete Yarar, kafamızdaki soru işaretlerini kaldırdı. Dediğiniz gibi bıçak sırtı bir konu işliyoruz. Dizinin konusu ülke gündemi ile birlikte paralel gidiyor. Ancak sonuçta ben bir oyuncuyum. Daha önce mafya babasını da canlandırdım. İşle gerçek hayatı karıştırmamak lazım.

Canlandırdığınız Murat karakterinden bahseder misiniz?

- Murat, Elazığ doğumlu. Annesi ve üvey babasıyla birlikte yaşıyor. En büyük hayali polis olmak. Ancak 12 yaşındayken üvey babasıyla kavga ediyor ve onu bıçaklıyor. Annesi de Murat’ı evden kovuyor. O sırada hayatına Dayı lakaplı polis Hasan giriyor. Dayı, Murat’ı yurda yerleştiriyor. Sonunda Murat gibi polis oluyor. Çok milliyetçi ve vatansever bir genç.

O SAHNE BİLE YETTİ BANA

Karaktere nasıl hazırlandınız?


- Bambaşka bir dünyayı anlattığımız için asker arkadaşlarımızdan destek aldım. Mete Bey ile de epey kafa yorduk karakterin üzerinde. Teknik eğitim de gördüm.

Dizinin önceki bölümlerinde Murat, teröristlere esir düştü. O sahne çekilirken neler hissettiniz?

- İlk kez böyle bir sahne çektim. Sahne için internette araştırmalar yaptım. Mete ile görüştüm. Gerçekçi olması için çok zorlandım. Gerçekten Allah kimseyi düşürmesin o duruma, dizideki o sahne bile bana yetti. Zormuş gerçekten...

Ülkemizde yaşanan terör olayları hakkında ne düşünüyorsunuz?

- Temel olarak teröre karşıyım. Anarşiye de karşıyım. Çünkü, insanın en doğal hakkı yaşamak. Bir insanın yaşam hakkını almak bana hiç hakkaniyetli gelmiyor. Diğer canlılar içinde geçerli bu durum.

Ekranda kendinizi izleyebiliyor musunuz?

- Ekranda kendimi izlemeyi sevmiyorum. Çünkü kendimi hiç beğenmem. Bu nedenle hep mutsuz oluyorum. Beni çok olumsuz etkiliyor. Kendi kurduğum dünya bana kalsın diye izlemiyorum.
Kendimi izleyince mutsuz oluyorum

Top mermisine adımı yazmışlar

Dizinin çekimleri Balıkesir’de yapılıyor. İstanbul’dan uzak olmak zorluyor mu sizi?

- Bu benim ilk şehir dışı işim ama çok memnunum. İstanbul’dayken de hep doğaya kaçardım. Balıkesir sakin bir yer, köyleri çok güzel. İnsanlar çok sıcakkanlı, kaos yok. Ev tuttum burada, köpeğimle birlikte yaşıyorum.

Sosyal medyadan diziyle ilgili eleştiriler alıyor musunuz?

- Birebir eleştiri gelmiyor. Daha çok olumlu tepkiler geliyor. Hatta biri beni çok etkiledi. El Bab’da görev yapan askerlerimiz top mermisine adımı yazıp “selam olsun” diye fotoğraf yollamışlar. Kendimi garip hissettim. Bunlar çok güzel şeyler aslında.
Konular Röportaj