Çakır'a UEFA'dan fren!..

MHK eski başkanlarından Ertuğrul Dilek, hakem tercihinin arkasında UEFA’nın olabileceğini söyledi.

Çakır'a UEFA'dan fren!..
Bugün'den Batuhan Gülşah'ın haberine göre MHK, Süper Kupa Finali’ne Abitoğlu’nu atadı. Dünya Kupası’ndan başarıyla çıkan Çakır’ın tercih edilmemesi sürpriz olarak karşılandı.“Haksızlık yaptılar” eleştirileri doğdu. MHK eski başkanı Ertuğrul Dilek konuyu açıkladı.

“Sadece 2 gün sonrasında Avrupa’da maç alma ihtimali var. UEFA’yı sıkıntıya sokmak istemediler” dedi. Derbinin hakemi için ise “Çok fazla kart kullanmaz” değerlendirmesi yaptı.

Spor Toto Süper Lig şampiyonu Fenerbahçe ile Ziraat Türkiye Kupası sahibi Galatasaray arasında 25 Ağustos Pazartesi günü Manisa 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanacak TFF Süper Kupa müsabakasını yönetecek hakem belli oldu. Merkez Hakem Komitesi (MHK) bu zorlu derbiye Mustafa Kamil Abitoğlu'nu atadığını duyurdu. Karşılaşmada Abitoğlu’nun yardımcılıklarını ise Aleks Taşçıoğlu ve Serkan Ok yapacak.

Mücadelenin dördüncü hakemi Ali Palabıyık olurken, ilave yardımcı hakemlik görevlerini ise Tolga Özkalfa ve Çağatay Şahan yürütecek. MHK'nin bu görevlendirmesi spor kamuoyunda sürpriz olarak değerlendirildi. Nitekim genel kanı, Doğan Babacan’dan sonra tam 40 yılın ardından, Dünya Kupası'nda düdük çalan ilk Türk olan ve göğsümüzü kabartan Cüneyt Çakır'ın isminin üstüneydi.

‘En iyisi Cüneyt Çakır’

MHK eski başkanlarından Ertuğrul Dilek, hakem tercihinin arkasında UEFA’nın olabileceğini söyledi. Dilek, “Edindiğimbilgiye göre, MHK bu derbiye Cüneyt Çakır’ı vermeyi düşünüyordu. Çünkü şu anda Türkiye’nin en iyi hakemi olarak Çakır gösteriliyor ve sezona girerken yine Türkiye’nin iki iyi takımı karşılaşacak. Fakat UEFA, 27 Ağustos’taki Avrupa maçları için Çakır’ı kullanmak isteyebilir. MHK de bu ihtimali kuvvetli görüyor. İşte bu nedenle Cüneyt Çakır’ı değil Mustafa Kamil Abitoğlu’nu Fenerbahçe- Galatasaray maçına atadı” diye konuştu.

‘Abitoğlu seviliyor’

Dilek, şöyle devam etti: “Süper Kupa maçı 25 Ağustos’ta. 2 gün sonra yani 27’sinde Şampiyonlar Ligi play-off rövanşları var. UEFA bu maçlardan birinde Çakır’ı görevlendirmek isterse, sıkıntı çıkacak. MHK bunun önüne geçti. Yoksa nedensiz yere Çakır’ı vermemiş olsa, cesaretsizlikle suçlanırlar. Çünkü Dünya Kupası’ndan sonra Çakır’ı çok övdüler. En iyi hakemi böyle bir maça vermemek olmazdı.Hata yapmasından korkmak anlamına gelirdi.” Abitoğlu’nu da değerlendiren Dilek, “Abitoğlu iyi hakem, futbolcular da seviyor. FIFA kokartlı değil. Bu tipmaçlarda fazla kart çıkarmıyor” ifadelerini kullandı.

*Fenerbahçe ve Galatasaray Abitoğlu'nun yönettiği son 2 maçlarını kazanamadı.
*Fenerbahçe Abitoğlu yönetimindeki son 5 maçında 4 mağlubiyet 1 beraberlik elde etti.
*Galatasaray Abitoğlu yönetimindeki son 5 maçında 3 beraberlik 2 galibiyet aldı.
*Abitoğlu kariyeri boyunca en çok Fenerbahçe maçlarında görev aldı (27).


SÜPER MAÇA SÜPER İLGİ

25 Ağustos’taki Süper Kupa finalinin biletleri satışa çıkar çıkmaz tükendi. Geceden gelen taraftarlar uzun kuyruklar oluştururken birçoğu bilet alamadan eli boş döndü

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa finalinin İzmir, Soma ve Manisa'da satışa çıkan biletleri büyük ilgi gördü. Geliri Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren işçilerin ailelerine aktarılacak maçı yerinde izlemek isteyen futbolseverler, özellikle İzmir'deki bilet satış noktalarında uzun kuyruklar oluşturdu.

En fazla 2 bilet alabildiler

Bilet alabilmek için önceki geceden beri kuyrukta bekleyenler, karaborsacılara da tepki gösterdiler. Kale arkası 75,maraton ve kapalı tribün 150 TL'den satılan biletler, yoğun ilgi üzerine kısa sürede tüketildi. Kendisine sıra gelmeyen birçok taraftar bilet alamadan eli boş döndü. Bu arada e-bilet uygulamasının geçerli olmaması nedeniyle futbolseverler en fazla 2 bilet satın alabildi.

‘Adres İzmir olmalıydı’

Öte yandan bazı futbolseverler, Süper Kupa finalinin Manisa'da oynanmasına tepki gösterdi. Maç için doğru adresin İzmir Atatürk Stadı olduğunu dile getiren taraftarlar, "Manisa'da maçı 15 bin kişi izleyecek. İzmir'de oynansaydı 50 bin kişi stadı doldurur, hasılat katlanır, Soma'ya yardımmiktarı artardı" dediler.
Konular Spor Haberleri