David Cameron'dan Türkiye açıklaması

İngiltere Başbakanı David Cameron, sığınmacı sorunu ile ilgili olarak "Biz, Suriyeli sığınmacı ağırlayan Avrupa'nın ve Suriye'nin komşusu Türkiye ile daha fazla çalışmak zorundayız" dedi.

Cameron'dan Türkiye açıklaması
Sabah'ta yer alan habere göre Cameron, resmi ziyaret kapsamında geldiği Viyana'da Avusturya Başbakanı Werner Faymann ile görüştü. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından Cameron ve Faymann, ortak basın toplantısı düzenledi.

Suriye'deki iç savaşın sona erdirilmesi için kapsamlı bir stratejiye ihtiyaç olduğunu yineleyen Cameron, "Biz, problemi kaynağında çözecek ve Avrupa'ya tehlikeli yolculuklara neden olan sığınmacı akınını durduracak kapsamlı bir yaklaşımı izlemeye devam etme ihtiyacı üzerinde anlaştık" ifadesini kullandı.

TÜRKİYE İLE ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ

Cameron, sığınmacı sorununu çözmek için Türkiye ile işbirliğinin önemine dikkat çekerek, şöyle devam etti:
"Biz, Suriyeli sığınmacı ağırlayan Avrupa'nın ve Suriye'nin komşusu Türkiye ile daha fazla çalışmak zorundayız. Bu, Brüksel'de Pazar günü yapılacak AB Zirvesi'nin odak noktası olacak ve eminim ki Avrupa'ya gelen sığınmacı sayısını önlemek için alabileceğimiz somut adımları orada tartışacağız."