Can Ataklı: "Bir gazeteci bu kadar alçalmamalı"

"...Semercioğlu'na göre aslında her şey bir polisi şehit eden Rüzgar Çetin'in, cemaat övgücüsü, AKP yandaşı Sinan Çetin'in oğlu olduğu için yaşandı."

Can Ataklı: "Bir gazeteci bu kadar alçalmamalı"
Sözcü'den Can Ataklı'nın yazısı

KAFAMI BOZAN ŞEYLER

Bir gazeteci bu kadar alçalmamalı


Hürriyet Gazetesi'nin magazin sayfalarında yazan Cengiz Semercioğlu Sinan Çetin ve oğlunu savunmak için bir gazeteciye ve bir gazeteye asla yakışmayacak kadar alçaldı.

Günümüz “yeni gazeteci” türünün tipik örneklerinden biri olan Cengiz Semercioğlu, Sinan Çetin oğlu Rüzgar Çetin'in şehit ettiği polis için “Emniyet kemeri taksa ölmeyecekti, Rüzgar Çetin de hapse girmeyecekti” diye yazdı.

Semercioğlu'na göre aslında her şey bir polisi şehit eden Rüzgar Çetin'in, cemaat övgücüsü, AKP yandaşı Sinan Çetin'in oğlu olduğu için yaşandı. Bu gazeteciye göre Rüzgar Çetin Sinan Çetin'in oğlu olmasa bu kadar dikkat çekmeyecek ve hatta belki hapiste bile kalmayacaktı.

Bu kadar alçalmak, bu kadar hatalı mantığı savunmak nasıl düzeltilir bilemem.

Ama bu yeni tür gazeteciye şunu söylemek isterim;

Kardeşim, o kazada Rüzgar Çetin 8'de 8 hatalı. Şehit olan polisin hiç hatası yok. Kemer takmamak kişisel hatasıdır, alkollü olarak makas atıp sürat yapan yeni yetme bir “şöhretli oğlunun” kusurunu azaltmaz.

Onun kusurunu azaltmaz ama bunu savunan seni yerin dibine geçirir.

İkincisi, o delikanlının Sinan Çetin'in oğlu olması elbette dikkatleri üzerine çekmiştir ve belki bu yüzden hapisten hemen çıkamamıştır.

Ama şunu da unutma kardeşim; o “hızlı” çocuk Rüzgar bugüne kadar ölüme sebebiyet vermediği için işlediği her hatadan ve hatta suçtan, “babasının oğlu olduğu” için kurtuldu.

Yazık ki bu yazıyı yazmışsın ve yazık ki ne yazık Türkiye'nin en büyük gazetesi de bu yazıyı utanmadan yayınlamış.

CAN ATAKLI'NIN SÖZCÜ GAZETESİ'NDEKİ YAZISININ TAMAMINI BURAYA TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ...