Can Ataklı yazdı: "Bu pazarın aforizmaları!"

Can Ataklı: "Murat Başoğlu'ndan sonra Türkçe yetersiz kaldı! Oha, çüş, yuh gibi sözcükler tepki anlatmaya yetmiyor!"

Can Ataklı yazdı: "Bu pazarın aforizmaları!"
Sözcü'den Can Ataklı'nın yazısı...

Bu hafta da İbrahim Ormancı’dan gelen aforizmalardan bir demet sunmak istiyorum sizlere. Keyifli pazarlar dilerim;

Depresyona karşı yoğurt yemek gerekmiş. Bir cacık olmayacak insanlar yüzünden depresyona giriyoruz sonra da yoğurt yemek depresyonumuzu önleyecek öyle mi?

* *
Murat Başoğlu’nun öz yeğeni Burcu Başoğlu Kabadayı ile ilişkisinden sonra Türkçe bana yetersiz gelmeye başladı. “Oha, çüş , yuh” gibi sözcükler tepkimi anlatmaya yetmiyor çünkü!..

* * *
Meksika’nın Cludad Juarez kentinde aynı anda 500 kişi mangalda et pişirip dünya rekoru kırmış. Hadi bakalım yurdumun piknikçileri. Aynı anda 5000 kişi mangalda et pişirip dünya rekorunun ayarlarını bozmaya var mısınız, yok musunuz? Ne demişler? İşte Halep, işte arşın!..

* * *

Hanım akşam yemeğinde masasında isim vermeden “Birileri bu evde benden habersiz herkese ayar vermeye kalkıyor. Raconu bizzat kendim keserim. Anlaşıldı mı?” dedi. Bir daha televizyon kumandasını alıp haberleri izlemeye tövbe ettim!..

* * *

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi , Atatürk’ün naçiz vücudu toprak olmuştur ama ağzındaki salyalarla onun aziz hatırasına saldıranlar hep çamur kalmıştır!..

* * *

ABD’de New York kentinde, Türk eğitmen Dilek Edwards çalıştığı yoga merkezinden çok güzel olduğu için kovulmuş. Dilek’ciğim acilen ülkene gel. Seni çok güzel diye baş tacı yapacak işverenler biliyorum. Kesin bilgi!..

* * *

Hava muhalefetini, Devlet Bahçeli’nin muhalefetine tercih ederim!..

* * *

ABD Devlet Başkanı Donald Trump’a adam dayanmıyormuş. Canım anlayın işte. Donald Amca, kendine kadın istiyor besbelli!..

* * *

“Hayatımı yazsam roman olur” diyenleri bazen fena halde bozup “Okuduğun son romanı anlat bana” diyesim var!..

* * *
Karanlığa küfredeceğine, haline şükret, mum ticareti yap!..

* * *

İçime bir kurt düştü. “Niye ben hep koyun gibiyim?” diye sordum kendime!..

* * *

“Bana balık verme, balık tutmayı öğret” Çin Atasözü. “Bana balık verme, olaylara balıklama dalmayı öğret.” Türk Atasözü!..

* * *

Sordum sarı çiçeğe. “Asgari ücretle bir ay nasıl geçinilir?” diye. “Abi sen de çalışmadığım yerlerden sordun be” yanıtını verdi!..

CAN ATAKLI'NIN SÖZCÜ'DE YER ALAN YAZISININ TAMAMINI BURAYA TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ...