Can Dündar'dan büyük yalanlar

FETÖ'yü destekleyen Can Dündar, İngiliz gazetesi Guardian'a skandal bir yazı yazarak darbe girişiminde Fetullahçı cuntayı değil darbeye karşı dik duranları eleştirdi. Darbeyi eleştirmeyen Dündar yine halkı aşağıladı.

Can Dündar'dan büyük yalanlar
Milliyet'te yer alan habere göre İngiliz basınının Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin çarpık yayını sürerken, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar da The Guardian'da yayımlanan yazısında halkın tekbir getirerek askerleri linç ettiğini öne sürdü.

Dündar, İngiliz gazetesinde yayımlanan "Bu Türkiye tarihin en büyük cadı avı" başlıklı yazıda, hükümetin darbe girişimi sonrasında basını baskı altına aldığını öne sürdü. Kapatılan internet sitelerinin, radyoların ve polisin baskın yaptığı gazetelerin FETÖ ile bağlantısına değinmeyen Dündar, operasyonların muhalif sesleri kıstığını iddia etti.

HALKIN DİRENİŞİNİ GÖRMEZDEN GELDİ

Darbe gişirminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi halkın camilerden yapılan çağrıyla sokağa çıktığını aktaran Dündar, halkın darbeye direnişini ise sosyal medyada yayılan ve çoğunun yalan olduğu ortaya çıkan iddialara dayanan bir tasvire indirgemeyi seçti.

TEKBİR HAZIMSIZLIĞI

Batı'da mevcut korkulara ve önyargılara hitap etmeyi bildiğini gösteren Dündar, tankları durduran vatandaşlardan söz etmezken, "Kalabalıklar askerleri linç ederken Allahü Ekber diye bağırıyordu. Türk bayraklarının yanı sıra yeşil İslam bayraklarını da taşıyarak 'İdam isteriz' diye haykırdılar." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de işkencenin de yeniden başladığını iddia eden Dündar, Avrupa'nın da Türkiye ile işbirliği yapmaktan vazgeçmesi gerektiğini ima etti.