Can Kızıltuğ: "Düzenin aksine organik olacağım"

Atiye’nin seslendirdiği ‘’Maazallah’’ şarkısındaki düet performansıyla dikkat çeken Can Kızıltuğ, ilk teklisi ‘Ateş Ediyor’u piyasaya sürdü. Justin Bieber’i örnek alan genç yetenek müzik serüvenini anlattı.

Can Kızıltuğ: "Düzenin aksine organik olacağım"
Can Kızıltuğ'un Akşam'da yayınlanan röportajı...

- Sizi ilk olarak Atiye’nin ‘Mazaallah’ şarkısıyla tanıdık. Bu süreç nasıl gelişti?


Annem ve babam TRT TSM solistleri olunca doğal olarak müzik içinde yetişen bir çocukluk yaşadım. Lise yıllarında da müzik üzerine ilerlemeye karar vererek, İzmir Işılay Saygun Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümünden mezun oldum. Sonrasında üniversitede müzik yerine tiyatro eğitimi almak istediğime karar vererek halen öğrencisi olduğum Beykent Üniversitesi Tiyatro bölümü için İzmir’den İstanbul’a geldim. İstanbul’a geldikten bir süre sonra Şehrazat’la tanıştım. Onların aklına beni de projeye dahil etme fikri oluştu. Atiye de bunu kabul edince kendimi projede ona eşlik ederken buldum.

- ‘Ateş Ediyor’ ilk tekli çalışmanız. Kimlerle çalıştınız?

Şarkımın söz ve müziği Murat Güneş’e, düzenlemesi Catwork’e ait. Video klibimin yönetmenliğini ise Müjdat Küpşi üstlendi.

İDDİALI YORUMLARIM YOK

- Sizin için ‘Yeni bir yıldız doğuyor’ şeklinde yorumlar yapıldı. Bu kadar ilgi bekliyor muydunuz?


Açıkça söylemem gerekirse beklemiyordum. En büyük hayaliniz gerçekleşiyor ve buna binlerce insan eşlik ediyor. Bu kısa bir süre önce hayal edemeyeceğim bir şeydi, şimdiyse hayallerim ve hedeflerim birbirlerini kovalıyor. Bu konuda sosyal medyanın etkisi ve katkısını asla yadırgayamam. Kısa bir sürede adıma birçok hayran sayfası açıldı ve bu rüya gibi.

- Müzik tarzınızı nasıl yorumluyorsunuz?

Öyle iddialı yorumlarım yok. Artık dünyada müzik tarzları birbirlerine fazlasıyla karıştı. Bunun doğal olarak bize de etkisi oldu. Kendi adıma, şu anda solo tek bir şarkım dinleyiciyle buluştu. Şu an ‘’tarzım bu’’ demek için çok erken, ancak hedeflerimi söylemekten çekinmiyorum. Yapmak istediğim müziği soracak olursanız, Doğu’dan asla kopmayan ama bir o kadar da batı etkisini hissettiren, genç bir müzikalite hedefliyorum.

- Uzun süre bu sektörde kalmak için sizce neler yapılmalı?

Bunun için herkesin matematiksel bir formülü vardır. Bazısı tutup, bazısı tutmamıştır. Benim şu an geliştirdiğim formül ise geliş, öğren, dene ve yaşının farkında ol.

Justin Bieber’ı örnek alıyorum

- Mesleki anlamda kendinizi nasıl geliştiriyorsunuz?


23 yaşımdayım, kendi yaş grubumu hedefleyen bir müzik yapıyorum ve beni takip edenler gibi ben de henüz daha kendimi keşfediyorum. Hata yapmayı deneyimlemek için çok doğru bir yaşta ve dönemdeyim. Bu yüzden yaşayarak ve tanıyarak gelişiyorum.

- Örnek aldığınız sanatçılar var mı?

Müzisyen bir aile çevresinde büyüyüp müzik eğitimi almak gibi bir şansım oldu. Bu sayede sadece dönemimde değil, hem evde, hem de okulda birçok dönemin müziklerine ilgi duydum. Selda Bağcan’dan Justin Bieber’a kadar genişleyen bir play-liste sahibim.

- Müzik dünyasında ‘sahte tıklanmalar’ tartışması aldı başını gitti. Siz bu duruma nasıl bakıyorsunuz?

Düzenin aksine organik olmaya çalışıyorum.

Can Kızıltuğ: "Düzenin aksine organik olacağım"
Konular Röportaj