'Cana can katan' bir aşk öyküsü!

Ailelerinin baskısıyla 18 yaşında aşkından vazgeçtiği sevgilisi 22 yıl sonra boşanmış, iki çocuk annesi olarak karşısına çıktığında böbrek hastasıydı Hayati Güven. Mazideki aşk, bir çocuk babası eski sevgiliye can oldu.

'Cana can katan' bir aşk öyküsü!
Yeni Asır'da yer alan habere göre İzmir'de aynı mahallede doğup büyüyen, ortaokulda birbirlerine aşık olan Melike Başaran ile Hayati Güven liseyi bitirdiklerinde ailelerinin baskıyla ayrıldı. Evlenip yuva kuran, birbirlerini yıllarca görmedikleri gibi haber de almayan eski sevgilileri kader 22 yıl sonra boşanmış, çocuk sahibi insanlar olarak bir araya getirdi. Unuttuğu eski sevgilisi yıllar sonra karşısına böbrek hastası olarak çıkan Melike Başaran, etik kurulun kabul etmesi üzerine çocukluk aşkına donör oldu.

"İlk göz ağrım" dediği Başaran'ın bir böbreği İzmir Kent Hastanesi'nde Opr. Dr. Işık Özgü, Opr. Dr. Uğur Saraçoğlu, Uzm. Dr. Ebru Sevinç Ok ve Koordinatör Hemşire Havva Kara'dan oluşan ekip tarafından nakledildi. Nakilden iki gün önce de nikah masasına oturan çift "ikinci hayat" mutluluğu yaşarken, "Kaderden kaçılmıyor" dedi.

Birkaç gün arayla 44. yaşlarını kutlamaya hazırlanan çift, çocuklarının da bu aşk evliliğini onayladığını ve birlikte büyük bir aile olduklarını söyledi.