Çanakkale üçüncü kez sallandı!

Çanakkale'de sabah saatlerinde meydana gelen depremin ardından bir deprem daha yaşandı. Çanakkale Ayvacık ilçesinde saat 13.58'de 5.3 büyüklüğünde yeni bir deprem oldu. Deprem İzmir'de de hissedildi. Sabah saatlerinde de aynı yerde 5.5 büyüklüğünde bir sarsıntı yaşanmıştı.

Çanakkale üçüncü kez sallandı!
Hürriyet'te yer alan habere göre AFAD, Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi’nde saat 13.58’de 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

SABAH DA SALLANMIŞTI

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi bugün saat 06.51’de meydana gelen ve merkez üssü Ege Denizi olan, Richter ölçeğine göre 5.5 büyüklüğündeki deprem ve peşi sıra yaşanan 58 sarsıntı, korku ve paniğe yolaçtı. Depremin yıkıcı etki yaptığı Ayvacık’ın Yukarıköy Köyü’nde bazı evler ve ahırlar yıkılırken, 4 kişi hafif yaralandı. Evlerin tek katlı olması sayesinde ciddi bir yaralanmanın olmadığı belirtilirken, ekipler başta Yukarıköy olmak üzere çevre yerleşimlerde çalışma başlattı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstütüsü’nden alınan bilgiye göre bugün saat 06.51’de merkez üssü Ayvacık Gülpınar Köyü açıkları Ege Denizi olan, Richter ölçeğine göre 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çanakkale’nin dışında Muğla, Aydın, İzmir ve Bursa’da da hissedilen, yerin 6.1 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin ardından, en büyüğü saat 07.17’de Richter ölçeğine göre 4.2 olmak üzere saat 10.31’e kadar 58 sarsıntı oldu. Korku ve paniğe yolaçan depremde insanlar açık alanlara çıktı. Yıkıcı etki yapan deprem evlere zarar verdi, 4 kişi yaralandı.