Canan Karatay: "Oruç hurmayla açılmaz!"

Prof. Dr. Canan Karatay, iftar sofralarının vazgeçilmezi olan hurmayla oruç açılmasına sert tepki gösterip, "Zeytinle açılacak oruç. Hurma İsrail'den geliyor. Aklınızı başınıza alın" dedi.

Canan Karatay: "Oruç hurmayla açılmaz!"
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre iftar sofralarının vazgeçilmezi olan hurmayı hedefine koyan Canan Karatay, "Zeytinle açılacak oruç. Hz. Muhammed zeytinle açardı. Hurma nereden geliyor, İsrail'den, aklınızı başınıza alın" dedi.

"Aklınızı başınıza alın"

"Zeytinle açılacak oruç. Hz. Muhammed zeytinle açardı. Hurma nereden çıktı? Hurma tamamen endüstriyeldir. Hurma nereden geliyor, İsrail'den, Tunus'tan geliyor. Aklınızı başınıza alın. Gözümüzü açacağız. Zeytin çok önemlidir. Zeytinle açılır, hafif su içilir, çay içilir şekersiz olmak şartıyla.

"Ayıptır günahtır"

Biraz peynir, biraz zeytin, sonra bir çorba. Ondan sonra da ne pişirildiyse o yenir. Bir de bu ilanlarda ben söyleye söyleye galiba kalktı. İftar sofrasında nur yüzlü neneler dedeler. Ortada bir tane gazlı içecek. Nereden çıktı kardeşim? Gelenek olan bu mudur? Böyle bir şey var mı, ayıptır günahtır. Bizim mercimek çorbamız var, soğuk ayranımız var, ayran çorbamız var taze naneyle yapılan, buğdayla yapılan. Bizim tarhanamız var. Bunlar dururken o koca şişeler senelerce satıldı.
"