Canan Karatay: "Zeytin yiyen düz duvara tırmanır"

Prof. Dr. Canan Karatay yine yapacağını yaptı; üniversiteli gençlere, ‘Günde 40 tane zeytin yiyin düz duvara tırmanırsınız. Sağa sola saldırmazsınız’ diye seslendi.

Canan Karatay: "Zeytin yiyen düz duvara tırmanır"
Takvim'de yer alan habere göre her açıklaması olay olan Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez İstanbul Üniversitesi'nde düzenlenen 'Kariyer Eğitim Günleri'nde gençlerle buluştu. Prof. Dr. Karatay, sınavlarda başarılı olmaları ve hastalıklardan korunmak için meyve suyu ve asitli içecekler yerine zeytinyağını içmelerini önerdi.

Bol bol alkış alan Prof. Dr. Karatay'ın ezber bozan tavsiyeleri şöyle:

Turp yerseniz turp gibi olursunuz. Fıstık yerseniz fıstık gibi olursunuz. Ceviz beyni açar, hafızayı güçlendirir, öğrenmeyi kolaylaştırır, vücudu dinçleştirir.

Beyaz peynir yanına 30-40 zeytin koyun, bütün gün düz duvara tırmanırsınız.

Şeker en tatlı zehirdir. Düşünceleri ve beyni uyuşturur. Kanser yapar. Ekmek de şekerdir. Ekmek en tatlı zehirdir ve uyuşturucu gibi bağımlılık yapar.

Şekerli ve şekersiz gazlı içeceklerin hepsi zehirdir. Bir kutu gazlı içecek şeker hastalığını 4 kat artırır.

Enerji içecekleri gençler için tehlikelidir. Bir kutusunda 22 adet küp şeker vardır. Bu tür içeceklerden uzak durun.

Zeytinyağı, en güçlü antioksidandır. Dinçleşirsiniz, güçlenirsiniz, düşünceleriniz berraklaşır. Kalp krizini önler, kanı sulandırır. Doğal Aspirin gibidir. Tek farkı, aspirin mideyi deler, bu mideyi korur.

Kalp krizi yarı yarıya azalır. Şeker hastalığını önler, varsa yok olur. Acıkmayı önler, tok tutar. Sabah zeytinyağı için, zeytin yiyin, akşama kadar acıkmaz, kimseye, sağa sola saldırmazsınız.

1 gramında 9 kalori, 100 gramında 900 kalori var. Gün boyu sürekli enerji sağlar, yorulmayız.

İş lem görmemiş zeytinyağı, kanser hücrelerini öldürür.

Bir çorba kaşığı zeytinyağı meme kanserini önler.


'KANTİNLERDEN MEYVE SULARINI KALDIRIN'

Okul kantinlerinde zeytin satılmamasını eleştiren Prof. Dr. Canan Karatay, "Kantinleri kaldırsınlar. Meyve sularını kaldırsınlar. Meyve suları beyinleri mahvediyor. İnsanların birbirine saldırması bundan. Meyve suyu yerine, zeytin, zeytinyağı konsun" önerisinde bulundu.