Cani baba dolandırıcı çıktı!..

İzmir Çiğli’deki lüks konutların önünde yaşanan dehşetin sırrı ortaya çıktı. Özlem Osmanoğlu’nun hastanede tedavisi devam ederken, olaydan sonra pompalı tüfekle kaçan ‘1001 surat’ lakaplı Ali Aksoy aranıyor...

Cani baba dolandırıcı çıktı!..
Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre İzmir'in Çiğli ilçesi Sasalı semtindeki lüks Su Konutları önünde yaşanan pusu cinayetinin sırrı aralandı. Pusuya yatarak müteahhit damadı Murat Osmanoğlu'nu öldürüp kızı Özlem Osmanoğlu'nu ağır yaralayan baba Ali Aksoy'un 'binbir surat Ali' olarak tanındığı ve dolandırıcılıktan çok sayıda suç kaydının bulunduğu ortaya çıktı. Bu suçtan birçok kez hapse girip çıktığı belirlenen Ali Aksoy'un damadı ve kızını da dolandırdığı ve aralarında bu nedenle husumet doğduğu belirlendi.

Sahtecilikle ipotek

Aksoy hakkında daha önce çok sayıda mağdur tarafından dolandırıcılık şikayetiyle dava açıldığı da ortaya çıktı. Aksoy'un öldürdüğü damadı Murat Osmanoğlu'nun da 2006 yılında açılan ve Ali Aksoy hakkında 40 yıl hapis istenen bu davada mağdurlara destek verdiği ve kayınpederinin kendi öz kızı olan eşi Özlem Osmaoğlu'nu bile dolandırarak mağdur ettiğini açıkladığı belirlendi. Bu gelişmeler o tarihte Yeni Asır'da haber olarak yer aldı. Buna göre, davanın görülen bir duruşması öncesi şikayetçi olan mağdurlarla birlikte adliyede açıklama damat Murat Osmaoğlu, "Olayların bizzat tanığıyım. Kayınpederim sadece onları değil beni ve öz kızı eşim Özlem Osmanoğlu' da mağdur etti. Kayınpederim bize sormadan evimizi ipotek göstererek kredi almış. Çok zor durumda kaldık. Hukuki yollardan hakkımızı arayacağız" dedi.

Aksoy'un üzerlerine sahte kimlik çıkardığı Emin Lütfi Küçükler, Ali Ertorun, Ramazan Akçay ve Erdinç Kölemen de Ali Aksoy'un üzerlerine şirket kurduğunu dile getirerek, "Bankalardan adımıza yüklü miktarlarda para çekmiş. Bu kredilerle aldığı arabaların çalındığını iddia ederek sigorta şirketlerini de dolandırmış. Kendisinden şikayetçiyiz" dedi. Mağdurlardan birçoğu Ali Aksoy'un o tarihte avukatlık yapan oğlu Ahmet Aksoy'a başka gerekçelerle daha önce vekalet verdiklerini ve Ali Aksoy'un da bu vekaletle birlikte verdikleri kimlik bilgilerini kullanarak adlarına sahte kimlik çıkardığnı iddia etti.

Paralarını ödememiş

Öte yandan Ali Aksoy ve oğlu eski avukat Ahmet Aksoy'un öldürülen işadamı Murat Osmanoğlu'ndan ayrıca iki daire satın aldıkları ve bu dairelerin paralarını ödemedikleri ortaya çıktı. Osmanoğlu ailesi ile baba Ali Aksoy arasında bu olaydan dolayı da husumet doğdu. Sahte evrak ve belge ile binlerce araç satın alıp dolandırıcılık yapan ve "binbir surat Ali" olarak tanınan Ali Aksoy ile öldürdüğü damadı Murat Osmanoğlu'nun bu nedenle de mahkemelik olduğu ve damat Murat Osmanoğlu'nun dolandırıcılık davası açtığı ifade edildi. Bununla ilgili mahkemenin halen sürdüğü ve hatta kayınbirader Ahmet Aksoy'un da bu iddialar yüzünden hakkında açılan davalar nedeniyle avukatlığının düşürüldüğü ve halen Bilecik Cezaevi'nde yattığı ortaya çıktı.

Hayati tehlikesi sürüyor

Öte yandan, Sasalı'daki olayda babası tarafından ağır yaralanan Özlem Osmanoğlu'nun komada olduğu ve doktorlar tarafından sürekli uyutulduğu belirtildi. Ali Aksoy'un yakalanması için Çiğli Jandarma İlçe Komutanlığı ekipleri tarafından kurulan özel ekip çalışmalarını sürdürken, Ali Aksoy'un tüm bağlantları ve cezaevi arkadaşları ile irtibat geçme ihtimaline karşı çalışmaların devam ettiği kaydedildi. Eşi ile irtibat kurmayan Aksoy'un akrabaları da mercek altına alındı.