Çankırı’da tehlikeli gerginlik

Çankırı’da bir seyyar satıcıya üzerinde terör örgütü logosu ve renkleri bulunan tespih sorduğu iddia edilen gençler, linç edilmekten son anda kurtuldu.

Çankırı’da tehlikeli gerginlik
CİHAN'da yer alan habere göre, M.Ç. (27) ve B.Ç. (22), gece saatlerinde Cumhuriyet Mahallesi Necip Fazıl Kısakürek Sokağı üzerinde bulunan belediye iş merkezi önünde tespih satan vatandaştan, üzerinde sarı, kırmızı ve yeşil renklerinde terör örgütü logosu bulunan tespih istedi. Bunun üzerine satıcı şahıs ile gençler arasında gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginlik, çevredeki vatandaşların da müdahalesiyle bir anda büyüdü.

Olay yerine gönderilen polis ekipleri, iki kişiyi koruma altında uzaklaştırarak bir apartmana soktu. Kalabalığın artması üzerine takviye ekipler halinde iki kişi emniyet müdürlüğüne götürüldü. Olayın duyulmasının ardından toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, emniyet müdürlüğüne yürüdü. Burada grubu dağıtmak isteyen polis ekipleri havaya ateş açtı. Emniyet Müdürlüğünün bulunduğu Şehit Üsteğmen Erdem Öztürk Sokağı'nın iki girişi trafiğe kapatıldı.

Toplanan grup yaklaşık 2 saat sonra dağıtıldı. M.Ç. ve B.Ç.'nin Çankırı’ya iş bulmak için geldikleri öğrenildi.