CANKURTARAN TOPRAĞA VERİLDİ

Vefat eden Fenerbahçe Kulübü eski başkanı, Cankurtaran Holding'in sahibi iş adamı Emin Cankurtaran'ın cenazesi İstanbul'da toprağa verildi.

CANKURTARAN TOPRAĞA VERİLDİ

Sarı-lacivertli kulübün eski başkanı Cankurtaran'ın naaşı Fenerbahçe Kulübü'nün Dereağzı'ndaki tesislerinde düzenlenen törenin ardından cenaze namazı için Teşvikiye Camii'ne getirildi. Cankurtaran'ın cenazesi burada öğleyin kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanında defnedildi.

Cankurtaran'ı son yolculuğunda ailesi ve yakınlarının yanı sıra spor, siyaset, iş ve sanat dünyasının önemli isimleri yalnız bırakmadı.Cenaze namazına, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın yanı sıra çok sayıda eski bakan, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, eski Demokrat Parti Başkanı (DP) Mehmet Ağar, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve kimi yöneticiler, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ve yöneticiler, Beşiktaş Futbol Takımı Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Fenerbahçe camiasının önde gelen isimleri, iş adamları, sanatçılar olmak üzere büyük bir topluluk katıldı.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu ve oğlu eski Beşiktaşlı yönetici Murat Aksu da camiye gelerek Cankurtaran'ın ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileyerek taziyede bulundu.

DEREAĞZI TESİSLERİ'NDE TÖREN
Emin Cankurtaran için cenaze namazından önce Fenerbahçe'nin Dereağzı'ndaki tesislerinde tören yapıldı.

Buradaki törene de Cankurtaran'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli kulübün çok sayıda yöneticisi, yüksek divan kurulu başkanı Yüksel Günay, eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Güven Sazak, eski Demokrat Parti Başkanı (DP) Mehmet Ağar, eski Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu Korkut Eken, iş adamları, eski sporcular, sanatçılar ve divan kurulu üyeleri katıldı.

Fenerbahçe bayrağına sarılı naaşı tesislerdeki kapalı salona getirilen Cankurtaran için düzenlenen törende bir konuşma yapan yüksek divan kurulu başkanı Günay, Cankurtaran'ın gençlik ve iş yaşantısının en önemli yıllarını Fenerbahçe'ye verdiğini, bugüne kadar da Fenerbahçe sevgisiyle yaşadığını kaydederek, “Ailesine ve tüm spor camiasına başsağlığı diliyorum” dedi.

Günay, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in telgrafla başsağlığı mesajları gönderdiğini de bildirdi.

UEFA Asbaşkanı Erzik ise Cankurtaran'ın sadece Türk futbolunda değil, sosyal sorumluluk projelerinde de üstün vasıflara sahip olduğunu anlatarak, “İnsani değerleri ön plana çıkan, sorun çözmede üstat, din, dil, ırk ayrımı yapmayan nadir insanlardan birisiydi. Çok yönlü bir insandı. Ne mutlu ki bizlere onu tanıdıkça bu yönlerini de tanıma fırsatı bulduk. Ben ilk kez onun başkanlığındaki yönetim kurulunda görev almıştım. Kendisine sıkıntılı günler yaşattıysak bizi affetsin. Mekanı cennet olsun. Herkese başsağlığı diliyorum” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım ise Cankurtaran'ı tanıdığı günden itibaren kendisine destek olduğunu anlatarak özetle şöyle konuştu: “Emin Ağabey, insanların kötü gününde yanında olurdu, iyi gününde hep köşede olurdu, yanaşmazdı yanımıza. Ama kötü gününüzde ilk gün yanınızda olan, ilk sizi arayan, gelip yardımcı olmak için fikirlerini söyleyen insandı. 1999'da Pendikspor yenilgisi sonrası başkanlığı bırakmaya karar vermiştim. Ama Emin Ağabey telefon etti ve 'Muhakkak görüşelim' dedi. Kendisiyle birkaç Fenerbahçeli bir araya gelip devam etmem gerektiğini söylediler. Çok kötü günlerdi. Ama hep o kötü günlerde yanımızdaydı. Emin ağabey insandı ve insanlığını her zaman yapardı. Fenerbahçe'nin büyük başkanıydı. Fenerbahçe başkanlığına damgasını vuran ve bizlerin yol almasında öncü olan bir insandı. Allah rahmet eylesin. Ben kendisini hiç unutmayacağım. Nur içinde yatsın.”

Bu arada, Cankurtaran için bu akşam namazından sonra Dolmabahçe Camii'nde mevlit okutulacağı bildirildi.