Canlı ve duru bir cilt için doğal peeling’ler

Hazırlaması çok basit, etkileri çok güçlü... İşte o tarifler...

Canlı ve duru bir cilt için doğal peeling’ler
Akşam'da yer alan habere göre formüller şöyle:

PÜRÜZSÜZ BİR YÜZ İÇİN

Malzemeler:
4 tatlı kaşığı bal, 6 tatlı kaşığı yoğurt, 6 tatlı kaşığı tuz.

Hazırlanışı ve uygulanışı: Tuz ve yoğurdu karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı göz ve ağız çevresine gelmeyecek şekilde yüz bölgesine uygulayın. Cildinizde 10 dakika beklettikten sonra ılık su yardımıyla cildinizi temizleyin. İşlemi tamamladıktan sonra cildinize bal sürüp 10 dakika bekletin. Sürenin sonunda cildinizi temizleyin ve nemlendirici kreminizi sürün. Kullanmış olduğunuz nemlendirici kremin yağsız özellikte olmasına dikkat edin. Haftada 1 kere düzenli olarak uygulayabilirsiniz.

VÜCUDUNUZU ŞIMARTIN

Malzemeler:
4 tatlı kaşığı zeytinyağı, 4 tatlı kaşığı himalaya tuzu.

Hazırlanışı ve uygulanışı: İşleme başlamadan önce duşa girmeli ve gözeneklerin açılmasını sağlamalısınız. Duş aldıktan sonra zeytinyağı ve tuzu karıştırıp maskeyi hazırlayın. Maskeyi vücudunuza sürün. Ardından karışımı sürdüğünüz bölgeyi havluyla örtüp yarım saat bekleyin. Sürenin sonunda ılık suyla duş alıp havluyla nazik hareketler yaparak kurulanın.

KURU CİLTLER İÇİN…

Malzemeler:
1 tatlı kaşığı tam buğday unu, 1 tane yumurta sarısı,1 tatlı kaşığı bal, 1 yemek kaşığı, 1 çay kaşığı zeytinyağı.

Hazırlanışı ve uygulanışı: Zeytinyağı ve yumurta sarısını cam bir kâsede çırpın, tahta kaşıkla tam buğday unu ve balı ekleyip harmanlayın. Krem gibi olan karışımı cildinize yedirerek sürün ve yarım saat ciltte bekletin. Süre sonunda cildinizi ılık suyla temizleyip nemlendirici uygulayın.

HÜCRE YENİLEYİCİ PEELİNG

Malzemeler:
1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı rendelenmiş havuç, 1 yemek kaşığı süzme bal, 1 yemek kaşığı zeytinyağı…

Hazırlanışı ve uygulanışı: Cam bir kâseye tahta kaşıkla bal, zeytinyağı, rendelenmiş havuç ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Karışımı masaj yaparak yedirin. 20 dakika bekletin ve ılık suyla durulayarak temizleyin.
Konular Kadın / Bakım