Cansu Kaya davasında son gelişme!..

Muğla'nın Ortaca ilçesinde Dalyan Kanalı'nda cesedi bulunan Cansu Kaya (18) ile ilgili davanın ikinci duruşması Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Cansu Kaya davasında son gelişme!..
Cansu’nun tırnağında başkasına ait DNA yok

Yeni Asır'dan Erdoğan Cankuş'un haberine göre duruşmaya tutuklu sanıklar Poyraz Ç. ve Necati D, öldürülen Kaya'nın babası Osman, annesi Güler, ablası Burcu Kaya, tarafların avukatlarıyla İstanbul, İzmir ve Muğla'daki "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" temsilcileri katıldı.

Tanıklar ifade verdi

Duruşmada, Cansu Kaya'nın İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan gelen tırnak raporu okundu. Raporda, Kaya'nın tırnaklarında kan izi ve başkasına ait DNA örneğinin bulunmadığı açıklandı.

Daha sonra, Kaya'yı olay gecesi gören Aydoğan Yıldız ile sanık Poyraz Ç'nin staj yaptığı işyerindeki arkadaşı Salih Akkuş, tanık olarak dinlendi. Olay gecesi aynı evde kaldıkları Poyraz Ç'nin sabaha karşı geldiğini aktaran Akkuş, "Ertesi gün Poyraz Ç. ile işyerinde şakalaşıyorduk. Aramızda kilo muhabbeti geçince Poyraz Ç. tişörtünü kaldırarak göbeğini gösterdi. Bu sırada tırnaklanmaya benzeyen izler gördüm. Zaten Poyraz Ç. aynı gün akşam tutuklandı" dedi. Mahkeme başkanının talebi üzerine göbeğindeki izleri gösteren Poyraz Ç, daha önce zayıf olduğunu ancak geçirdiği ameliyattan sonra hızlı kilo almaya bağlı vücudunda izler oluştuğunu dile getirdi.

Mahkeme sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı dosyadaki eksiklerin tamamlanması için 4 Aralık'a erteledi.