Cansu: 'Şarkının mevsimi mi olurmuş!'

Fettah Can ile mutlu bir evlilik sürdüren Cansu, yeni single çalışması “Ne değişti ki”yi dinleyicilerin beğenisine sundu.

Cansu: 'Şarkının mevsimi mi olurmuş!'
Akşam'dan Aysun Yıldız'ın röportajı..

Yeni şarkı hayırlı olsun. Dinleyicilerin geri dönüşü ne şekilde?


Çok teşekkürler. Geri dönüşler çok pozitif ve benden asıl beklentilerinin bu tarz şarkılar olduğu yönünde genelde.  Benim için şarkının mevsimi yoktur; bunu hep savundum. Bahar yaz diye illa hareketli şarkı söylenecek dinlenecek diye bir şey yok. Ben senelerdir bunu savundum.  İyi şarkı zamansızdır. Bu nedenle de çok eleştirildim. Ama bir etrafa bakın şu an herkes slow parçayla çıkıyor. Takip edilmek ve haklı olmak güzel.

Bu single çıkarmak ne kadar zamanınızı aldı.

“Ne değişti ki” şarkısını yazalı yaklaşık iki yıl oluyor. Bazen göz bebeklerim vardır benim kendi zamanını kendi belirler. Bu da onlardan biri oldu; çıkma zamanını kendi seçti. Bizde iki ay içinde tüm hazırlıklarımız bitirip dinleyicilerimize sunduk. Her zaman ki gibi birçok aranjman deneyip en doğrusuna karar verdiğimizi düşünüyorum. Tabii gelen tepkilerden anladığım kadarıyla.

Neden “Ne değişti ki”?

Şu an ruh halim buna müsait.

FETTAH ÖZELİM

Ne zamandır şarkı yazıyorsunuz?


Kendimi bildim bileli galiba. İlkokuldan sonra konservatuvara girdiğimde ilk ve tek aklımda olan şey kendi şarkılarımın olmasıydı. Bu hayalle büyüdüm. Profesyonel anlamda şarkı yazmam da ise sekiz yılı geride bıraktım. Yani bu şarkı yazarak para kazanma dönemim diyelim.

Şarkının söz ve bestesi de size ait. Eşiniz Fettah Bey, bir röportajınızda “Yazdığım her şarkı da Cansu var” demiş. Sizde durum nasıl?

Yaşananlar hayal gücüyle karışınca, şarkı çıkıyor galiba ortaya. Sadece Fettah değil sevdiğim önemsediğim herkes var şarkılarımda. Fettah ise en özelim en güzelim en kıymetlim…

Çok şarkı yazıyorsunuz. Neden albüm yapmıyorsunuz?

Zamansızlıktan olabilir. Sektöre fazla aktif bir şekilde hizmet ettiğim için kendime zaman ayırmakta biraz zorlanıyorum. Tekli dönemindeyiz; sektörde bir kan değişimi söz konusu. O yüzden de biraz albümlere ara verdik diyebilirim. Ama pek memnun olduğumda söylenemez ben albüm sanatçısıyım, albüm çok kıymetli bir hazine. Çoğu değerimiz gibi bunu da yitirmemek için çabalamamız gerek diye düşünüyorum.

Konserleriniz başladı mı?

Konser biter mi? Bitmesin! Benim konserler biraz fazla deli işi geçer. Ekibimde bende sahnede bambaşka bir ruh haline bürünüyoruz. İnanılmaz bir coşku eğlence gülmeler ağlamalar aklınıza gelebilecek her çeşit duyguyu hem yaşıyoruz, hem yaşatıyoruz. Şunu iddia edebilirim sahnedeki enerjim ve ışığım üzerine şu an kimseyi tanımıyorum. Konser bittikten sonra sanki rüyadaymış gibi bir ifade oluyor insanların yüzünde. İşte bu harika bir duygu.

BİRBİRİMİZDEN SIKILMAYIZ

Evlilik nasıl gidiyor?


Eğlenceli (gülüyor).

Çocuk düşünüyor musunuz?

Düşünmesi güzel (gülüyor).

Evde nasıl bir çiftsiniz? Birbirinize şarkılar söyler misiniz?

Çok. Hiç sıkılmayız. Birbirine yeten bir çiftiz. Bir ben çalar söylerim bir Fettah. Gül gibi geçinip gidiyoruz.

İkinizin de müzisyen olması avantaj mı dezavantaj mı?

Avantaj olduğu yerlerde var dezavantaj olduğu yerler de... Egonu törpülemeyi öğrendiğin zaman orta yolu buluyorsun.

Evlilik aşkı öldürür diyorlar doğru mu?

Aşkı öldürmeye hevesli olanların aşkı, evlenince ölür. Biz ölene kadar aşktan yanayız.

Siz aşkınızı nasıl yaşarsınız?

Ortada. Gizli saklı olmadan, kibir yapmadan, kendini ezdirmeden, dokunarak, sarılarak, ama illa ağız dolusu gülünecek yoksa çok sıkılırım.

Cansu’nun bilinmeyenleri

Cansu’nun nasıl bir çocukluğu vardı?


Hayvan delisi, yerinde duramayan, biraz problem çocuk, bol arkadaş, bol özgüven, sürekli şarkı dans tiyatro peşinde bir çocukluğum vardı. Çok mutlu yaşadım çocukluğumu binlerce kere şükür. Gerçi fark ettim de değişen bir şey olmamış sanki (gülüyor).

Küçükken ne olmak isterdi?

İstediğim şey oldum, gerçekten. Artık ne kadar kesin hedef koyduysam.

En çok neyi sever?

Sevdiğim dizi ya da filmi izlerken yemek yemeği

En çok neye üzülür?

Haksızlığa…

En çok ne mutlu eder?

Elma şekeri.
Konular Röportaj