Çatlayan ayaklara evde çözüm

Ayaklarımıza açık ayakkabılar ve sandaletler giymek için bakım yapıyoruz; fakat ayaklarımızın derisi oldukça hassastır ve güneş gördükçe kurur, yıpranır.

Çatlayan ayaklara evde çözüm
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Plajda geçirdiğimiz zaman sırasında ise ayaklarımız kumun, deniz suyunun ve güneşin yıpratıcı etkisine maruz kalarak sertleşir hatta çatlayabilir. Topuk çatlakları birçok kişi için rahatsızlık veren ve çatlakların derinleştiği durumlarda oldukça problem yaratan bir cilt sorunudur; ancak bu konuda endişe etmenize gerek yok çünkü çatlamış topukların tedavisi mümkündür ve kendi kendinize yapacağınız özenli bir bakımla giderilmesi mümkündür.

1-LİMON, GLİSERİN, GÜL SUYU

- 1 çorba kaşığı tuz
- 1/2 fincan limon suyu
- 2 çorba kaşığı gliserin
- Ilık su
- Ponza taşı


Sıcak bir suyun içine yukarıdaki karışımları kullanarak ayaklarınızı 15-20 dakika içinde tutun. Bir ponza taşıyla ayaklarınızı fırçalayın.

ETKİLERİ NELERDİR?

Limon suyunun asitli özelliği kaba ve kuru cildin iyileşmesinde yardımcı olur, böylece ayak tabanlarının çatlanmasını engeller. Gliserin cildi yumuşatır bu nedenle kozmetik ürünlerin çoğunda kullanılır. Gül suyu çatlamaları iyileştiren anti-inflamatuar ve antiseptik özelliklere sahiptir.

2-VAZELİN VE LİMON SUYU ÇATLAMIŞ TOPUKLAR İÇİN

- 1 çay kaşığı vazelin
- 4-5 damla limon suyu
- Ilık su


NASIL YAPILIR?

Ayağınızı ılık suda 15-20 dakika bekletin. Durulayın ve kurutun.1 çay kaşığı vazelin ile birkaç damla limon suyunu karıştırın. Bu karışımı cildinize ve topuklarınıza emilene kadar sürün. 1 saat bekletin. Her gün düzenli olarak uygulayın.

YASEMİN MİRAS / AKŞAM
Konular Kadın / Bakım