Çavuşoğlu'ndan flaş 'ABD' açıklamaları!

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar...

Çavuşoğlu'ndan flaş 'ABD' açıklamaları!
Hürriyet'te yer alan habere göre Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile ortak açıklama yaptı.

Çavuşoğlu, özetle şunları söyledi: "Bir çok karşı karşıya kaldığımız sınamada önemli rolü vardır. Bizim sorumluluk alanımız, kendi coğrafyalarımız değil. Dünyadaki sorunlar ve fırsatlarla ilgilidir. Türkiye ve ABD arasındaki ilişki herkesten daha güçlü olmalıdır. İşbirliğimiz herkesten daha güçlü olmalı. İkili ilişkilerin yanında terörle mücadele, diğer karşı karşıya kaldığımız tehditler Suriye, Irak ve bölgemizdeki sorunları değerlendirme fırsatı bulduk. Yarın NATO toplantısında diğer müttefiklerimizle birlikte aynı konuları değerlendireceğiz. Halklarımızın karşı karşıya kaldığı sınamalarda daha etkin adım atma kararlılığımız var. Birlikte daha etkin adım atabilmeliyiz. İlişkilerimize yeni bir ivme kazandırmamız gerektiğini söyledi. İlişkilerimizi etkileyen bazı olaylar oldu. Geçmiş yönetimin PYD YPG ile işbirliği ve desteği.

'TERÖR ÖRGÜTÜNE VERİLEN DESTEK BİZİ ÜZMÜŞTÜR'

Bizi hedef alan bir terör örgütüne verilen destek hem bizi üzmüştür hem Türk halkının ABD’ye bakışını olumsuz olarak etkilemiştir. Bir terör örgütüyle mücadele ederken başka bir terör örgütüyle işbirliği yapmanın doğru olmadığını söyleyegeldik. Bugün bu düşüncelerimi dostum Rex ile paylaştım. DEAŞ’a karşı birlikte mücadele edebiliriz. Geçen hafta DEAŞ’a karşı komisyonda ABD’de biraraya geldik. Biz bu kadar ülke bir örgütü yenemiyorsak zaten kendimizi sorgulamalıyız. Başka terör örgütlerine muhtaçsak bunu düşünmeliyiz… Biz bunu başarabiliriz. Türkiye’deki hain darbe gireşimi ve FETÖ’nün iadesi konularını konuştuk. Biz bugüne kadar elimizdeki tüm belgeleri iade talebimizi ilettik. Yeni elde edilen bilgileri de yeni Adalet Bakanı'na bizzat kendim ilettim."