'Çeçen komutanın kızı yüzünden cinayet'e 27.5 yıl hapis!..

İstanbul’da oturan Çeçen komutanlardan Sultan Kehursayev’in, Bursa’daki kızı Latmira Kehursayev ile ilişki yaşayan evli 5 çocuk babası 36 yaşındaki Vatanberg Mavludov’u öldürmekten yargılanan 35 yaşındaki Muhammed Boris Borchaev, 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

'Çeçen komutanın kızı yüzünden cinayet'e 27.5 yıl hapis!..
Milliyet'te yer alan habere göre Çeçenistan’da komutanlık yaptığı bildirilen ve İstanbul’da oturan Sultan Kehursayev’in Bursa’da yaşayan kızı 23 yaşındaki Latmira Kehursayev, ilişki yaşadığı evli 5 çocuk babası Vatanberg Mavludov’u eve aldığı için evin sahibi ile tartıştı. Latmira’nın İstanbul’da yaşayan ablası 25 yaşınaki Laura Kehursayev, kızkardeşinin ev sahibi ile sorununu çözmek için, birlikte yaşadığı Muhammed Boris Borchaev ve diğer yakınları ile geçen yıl Haziran ayında Bursa’ya geldi. Kızkardeşinin Merkez Osmangazi İlçesi Panayır Mahallesi’ndeki evine giden Laura, ev sahibinden kardeşinin 5 çoklu kişiyle ilişki yaşadığını öğrenince öfkelenip, Vatanberg Mavloudov’u cep telefonundan arayarak  kızkardeşinden uzak durmasını istedi.

ARAZİDE BULUŞUP KAVGA ETTİLER

Telefondaki tartışmanın ardından taraflar aynı gece Panayır Mahallesi’ndeki boş bir arazide görüşmek için buluştu. Burada tartışan taraflar arasında kavga çıktı. Kavgada 4 yerinden bıçaklanan Vatanberg Mavludov kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirirken, göğsünden aldığı tek bıçak darbesi ile yaralanan arkadaşı 35 yaşındaki Murat Demirel ise Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

ERKEK SAÇ VE SAKALINI KESMİŞ, ABLA KARA ÇARŞAF GİYMİŞ

Polis şüphelilerin kaçtığı araçlardan birini gemlik’te terk edilmiş olarak bulurken, diğerini ise İzmit’te durdurdu. Otomobilde bulunan Gürcistan uyruklu 44 yaşındaki Maradi Onıani, 39 yaşındaki Aslan Mikaledze ve 31 yaşındaki Gurem Gegesshıdze gözaltına alındı. Tanınmamak için uzun olan saç ve sakalını kesip sahte pasaport ile yurt dışına çıkmaya hazırlanırken yakalanan Muhammet Boris Borchaev ile tanınmamak için kara çarşaf giyip siyah gözlük takan Laura Kehursayev, diğer 3 kişi ile birlikte adliyeye çıkartıldı. Nöbetci Mahkeme, Laura Kehursayev’i serbest bırakırken diğer 4 şüphelinin tutuklanmasına karar verdi.

ABLA BERAAT ETTİ

Haklarında Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan 4’ü tutuklu 5 sanığın yargılanması devam ederken mahkeme heyeti üç sanığın daha tahliyesine karar verdi. Muhammet Boris Borchaev’in tek tutuklu olduğu 5 sanıklı davanın yargılaması tamamlandı. Duruşma sonunda mahkeme heyeti suçunu sabit gördüğü Muhammed Boris Borchaev’i ’Adam öldürmek’ ve ’Yaralamak’ suçlarından toplam 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. aralarında Laura Kehursayev’in de bulunduğu iki sanık beraat ederken, ölümle biten kavgaya karışmaktan iki sanığa verilen ceza ise ertelendi.