Celal Talabani hayatını kaybetti!

Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Almanya'nın başkenti Berlin'de hayatını kaybetti. Irak devlet televizyonu Irak eski cumhurbaşkanı ve Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği partisinin Başkanı Celal Talabani'nin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Celal Talabani hayatını kaybetti!
Hürriyet'te yer alan habere göre Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) merkezli Rudaw medya grubu, Almanya'nın başkenti Berlin'de tedavi gören Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreteri Celal Talabani'nin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Rudaw'ın Almanya muhabiri 83 yaşındaki Talabani'nin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Irak'ta iki dönem cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Talabani, 17 Aralık 2012'de başkent Bağdat'ta beyin kanaması geçirmiş, bir gün sonra ambulans uçakla Almanya'nın başkenti Berlin'e sevk edilmişti. Talabani 579 günlük tedavinin ardından 20 Temmuz 2014'te Süleymaniye'ye geri dönmüştü.

Talabani, en son temmuzda İran'ın başkenti Tahran'a ziyarette bulunmuştu.

BUGÜN YALANLANMIŞTI

Bağdat’ta yayın yapan El Irakiye Televizyonu, Almanya’da tedavi gören Irak eski Cumhurbaşkanı ve Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) Genel Sekreteri Celal Talabani’nin yaşamını yitirdiğini duyurdu. IKYB yetkilileri, ilk olarak haberi yalanlayıp Talabani’nin durumunun ağır olduğunu belirtirken, bu kez Irak Kürt Bölgesel Yönetimine yakınlığı ile bilinen Rudaw televizyonu Almanya’da tedavi gören Talabani’nin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

REFERANDUM’DAN ÖNCE YENİDEN ALMANYA’YA GİTMİŞTİ

Irak eski Cumhurbaşkanı ve Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKBY) Genel Sekreteri Celal Talabani’nin sağlık kontrolü için referandumdan önce 12 Eylül’de yeniden Almanya’nın başkenti Berlin’e gitmişti.