Kafa karıştıran çelişkili ifadeler

İzmir Bornova'da, atama bekleyen öğretmen adayı Neriman G'yi tanışma isteklerini reddettiği gerekçesiyle sokak ortasında dövdükleri iddiasıyla gözaltına alınan 2 zanlı, serbest bırakıldı.

Çelişkili ifadeler
Yeni Asır'da yer alan habere göre Neriman G'nin taciz ve darp iddiası üzerine soruşturma başlatan Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, genhç kadınla irtibata geçti.

Polis kayıtlarında yer alan bilgilere göre 16 Eylül gecesi gerçekleştiği ifade edilen olaydan bir gün sonra öğlen saatlerinde Bornova Polis Merkezi Amirliği'ne gelen Neriman G'nin buradaki yoğunluk nedeniyle hastaneye kendisinin gitmek istediğini belirterek merkezden ayrıldığı, hiç kimseyle görüşmek istemediği, kimseden davacı ve şikayetçi olmadığı yönündeki beyanları tutanak altına alındı.

Olayın basın ve sosyal medyada yer almasının ardından polis ekipleri, şüphelilerin tespiti için Neriman G'yi telefonla aradı. Kimseden şikayetçi olmadığını beyan eden Neriman G. polisin ikna etmesiyle Bornova Polis Merkezi'ne davet edilerek müracaatı alındı. Kayıtlarda, Neriman G'nin darp edildiği sokağı tam olarak gösteremediği ve çelişkili ifadeler verdiği, gösterdiği sokaklardaki kamera kayıtlarının incelendiği ancak darp olayının görülmediği, çevre sakinlerinin de böyle bir olaya şahit olmadıkları yönündeki beyanları yer aldı.

"HATIRLAMIYORUM"

Neriman G'nin son olarak gittiği eğlence merkezinin kamera kayıtlarını da inceleyen ekipler, genç kadının, buradan iki kişiyle aynı otomobile binerek ayrıldığını tespit etti. Şüphelilerin V.A.G. (31) ve D.O. (28) olduğunu belirleyen polis, zanlıları gözaltına aldı. Zanlıların ifadelerinde, Neriman G'nin daveti üzerine evine gittiklerini bir süre sonra da Neriman G'nin uykum geldi demesi üzerine evden ayrıldıklarını beyan ettikleri öğrenildi. Tekrar ifadesine başvurulan Neriman G. şüphelilerle kendi evine gittiğini kabul ettiği, ancak darp olayının evinde mi yoksa dışarıda mı olduğunu hatırlamadığını söyledi. Zanlı 2 kişi, ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.