Cem Belevi: 'Oyunculuk eğimi alıyorum'

Cem Belevi, Ayshe’yle beraber söylediği “Kim Ne Derse Desin” şarkısıyla bir anda ünlendi.

Cem Belevi: 'Oyunculuk eğimi alıyorum'
Cem Belevi'nin Akşam'da yayınlanan röportajı...

Müzik hayatınıza nasıl girdi? Biraz anlatır mısınız?


13 yaşında söz yazmaya ve beste yapmaya başladım. Lise yıllarımda orkestralarda yer aldım. Tutkumdu müzik ama cesaret edemiyordum meslek edinmeye. İngiltere’de ekonomi eğitimi aldığım sırada birçok sosyal organizasyonda gitar çalıp, şarkılarımı paylaşıyordum. Sonra Londra’da müzik eğitimi aldım.

İlk albümünüzü 2013 yılında çıkardınız sonrasında hayatınız bir hayli değişti?

İngiltere’den yeni dönmüştüm. İzmir’den tanıdığım eski bir aranjör arkadaşımla beraber kendi sevdiğim bestelerimden oluşan bir albüm hazırladık. Kendisinin yeni kurduğu butik bir plak şirketinden “Bilmezsin” isimli albümü çıkardık. İyi ki de yapmışım dediğim bir albüm oldu. Benim sektöre adım atmamı sağladı. Şuan konuşuluyorsam o albüm sayesinde. Daha sonra Ayshe ile ‘Kim Ne Derse Desin’ parçasına düet yaptık. Düetimiz 22 milyon kişi tarafından izlendi.

COVER’LARIN ENTERESAN BİR BÜYÜSÜ VAR

Londra’da ekonomi okuyup büyük bir şirkette çalışırken her şeyi bırakıp, bu piyasada savaş verecek kadar müziği çok sevdiğinizi nasıl anladınız?

Türkiye’de müzik sektöründe var olmak ciddi anlamda savaş vermeyi gerektiriyormuş. Ben 3 senenin sonunda verdiğim mücadeleden hiç yorulmadığımı fark ettiğim zaman müziği ne kadar sevdiğimi anladım. Daha yolun çok başındayım. Çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Çok önemli isimlerle çalışıyorum. Yaptığım şarkıları sevenlerimle paylaşabiliyorum ki en önemlisi bu benim için.

Ayshe ile yaptığınız cover’dan sonra ‘Sevemez Kimse Seni’ parçasıyla çıktınız.

Cover’ların enteresan bir büyüsü oluyor. Hemen alıyor insanları ve sizi daha kolay tanıtıyor. Ayshe ile hızlı bir yol aldık bu anlamda, sonrasında bir cover daha tek başıma yapmak istedim “Sevemez Kimse Seni” Santorini Adası’nda klip çektik. Hasan Kuyucu yönetmenliğini yaptı. Çok sevildi. Bir cover daha yapmamı istiyorlar ama benim başka bir sürprizim var. Şu an hazırlık içerisindeyiz.

2 SENEDİR OYUNCULUK DERSLERİ ALIYORUM

Oyunculuk yapmaya nasıl karar verdiniz?


“Günaydın Sevgilim” klibimden sonra birçok oyunculuk teklifleri almaya başladım. Fakat ne kadar istesem de eğitimim olmadığı için cesaret edemiyordum. Yaklaşık iki senedir oyunculuk eğitimi alıyorum. 35,5 oyunculuk atölyesinden. Altan Gördüm ile Vahide Gördüm ise hocalarım. Osman Sınav, katıldığım bir TV programında beni görüp, yeni başlayacağı dizisinde oynamam için teklifte bulundu. Ben de kabul ettim. Osman Sınav ile çalışmak bana bambaşka bir deneyim kattı.

‘İnadına Aşk’ dizisindeki karakterinizden biraz  bahseder misiniz?

Dizimiz içinde plaza kültürünü de, Karadeniz kültürünü de barındıran çok keyifli eğlenceli bir romantik komedi. Dizide Deniz Aras’ı canlandırıyorum. Çapkın bir karakter, ‘Ben eğlenmek için’ varım diyen bir adam. Geçtiğimiz bölümlerde elime gitarı alıp ‘Günaydın Sevgilim’ şarkımı seslendirdim. Ve izleyicilerden çok güzel tepkiler aldım. Bir sürprizim olacağını söylemiştim ya işte bununla ilgili. Hazırlıklarımız devam ediyor.

Dizide canlandırdığınız karakter gibi çapkın mısınız?

Çapkın biri, çapkın olduğunu söyler mi? Ben daha çok oynadığın yönünü ve işine olan tutkusunu kendime örnek alıyorum.

Yakışıklılığınız şarkılarınızın önüne geçtiği zaman bundan rahatsız olur musunuz?

Kendimle ilgili her şey önüme geçebilir. Böyle korkularım yok. Benden çıkan bir şey, benim için bir tehlike olamaz.
Konular Röportaj