Cem Boyner: 'Huzur istiyorsan mezarlığa git'

Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, Fortune 500 gecesinde, iş yapış şekilleri hakkında “Bizi stres kamçılıyor. En iyi gittiğimiz işlerimiz huzursuz işlerimiz oldu. Huzursuz bir günümde babam bana ‘Huzur istiyorsan mezarlığa git demişti’ dedi

Cem Boyner: 'Huzur istiyorsan mezarlığa git'
Habertürk'ten Rahim Ak'ın haberine göre Fortune 500 Türkiye Gala Gecesi’nde bir anısını paylaşan Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, “Huzursuz olduğum bir gün babama bunu söyledim. O da bana mezarlığı göstererek ‘Bak orada huzur var. Huzur istiyorsan mezarlığa git’ demişti. Bizi stres kamçılıyor. En iyi gittiğimiz işlerimiz huzursuz işlerimiz” dedi.

Yeni fikirleri desteklediklerini kaydeden Boyner, “Yapılmamışla iddialaşmak grubun kültüründe var. En iyi giden işlerimiz belki de en huzursuz işlerimiz. Bize katılan arkadaşların huysuz ve meraklı olmasına gayret ediyoruz. O kültür o arkadaşları daha çok içine alıyor. Sürekli tartışma ortamı, sürekli anlatacak hikâyemiz var. Rahat ettiğimiz an geri düşmeye başlarız’’ diye konuştu.

‘SİPARİŞİN % 50’Sİ MOBİLDEN’

Türkiye’de adaptasyonun hızına dikkat çeken Boyner, mobilin payının ve hızının çok yüksek seviyelere hızla yükseldiğini anlattı. Kendilerinin de grup olarak mobil kanalda hızla büyüdüklerini dile getiren Boyner, eskiden rakip olan elektronik ticaretle sokaktaki mağazaların artık birbirlerine kopamayacak kadar entegre olduklarını ifade ederek cirolarında internetin payının hızla ilerleyip yüzde 8-10’lara geldiğini söyledi. İnternet siparişlerinin hafta içi yüzde 40’ını, hafta sonları ise yüzde 50-55’ini mobilden aldıklarını bildiren Boyner, internetin ticarette payının yüzde 20’ye gelmesi durumunda bunun yüzde 80’inin mobilden geleceğini belirtti.

‘MOBİL BANKACILIK % 200 BÜYÜYOR’

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil de konuşmasında startup’ların finansmanının önemine dikkat çekerek fikirleri yeşertebilecek imkânların oluşmasının Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli olduğunu belirtti. Bankacılığın çok hızlı değiştiğini kaydeden Binbaşgil, ‘’Her şey değişirken bankacılığı eskisi gibi bırakmak mümkün değil. Mobil bankacılık yılda yüzde 200 büyüyor. Akbank’ta işlemlerin yüzde 91’i şube dışında gerçekleşiyor. Bu bizim her şeyimizi etkiliyor. Artık bankacılık çok farklı noktalarda. Ödeme sistemleri de aynı şekilde. İnsanların alışkanlıkları değişiyor’’ diye konuştu.

FORTUNE 500 ÖDÜLLERİ DAĞITILDI

Fortune 500 Türkiye listesinde yer alan ilk 3 şirketin yanı sıra en yüksek ihracat gerçekleştiren ve en yüksek kâr elde eden şirketlere ödül verildi. Fortune 500 Türkiye’nin bir numarası ve dünyanın önde gelen entegre petrol şirketi Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. adına ödülü şirketin genel müdürü Yavuz Erkut aldı. İhracat şampiyonluğu ödülünü THY adına Genel Müdür Temel Kotil aldı. Fortune 500 Türkiye’nin faiz, amortisman ve vergi öncesi kârı en yüksek şirketi olan Türk Telekom adına ödülü alan kişi Türk Telekom Grubu Kurumsal İş Birimi CEO’su Mehmet Ali Akarca oldu. Turkcell Teknoloji Özel Ödülü’nü Oltan Gıda adına Genel Müdür Orhan Veli Oltan aldı.