Cem Gelinoğlu, Ali Kundilli'nin hikayesini anlattı

6 saniyelik videolardan, 120 dakikalık bir sinema filmine giden uzun ve renkli bir yolculuğun kahramanı Cem Gelinoğlu... Sosyal medyada 750 bine yakın hesap tarafından takip edilen komedyen, ilk filmi ‘Ali Kundilli’yle er meydanına çıktı.

Cem Gelinoğlu, Ali Kundilli'nin hikayesini anlattı
Cem Gelinoğlu'nun Akşam'da yayınlanan röportajı..

Nasıl başladı bu yolculuk?

Sosyal medyada çektiğim videolar ilgi gördü. Akabinde Faruk Aksoy’un sosyal medya danışmanının ilgisini çekmiş. Faruk Aksoy’a gösterince, benimle görüşmek istediler. Karşılıklı güzel bir uyum yakaladık.

Bu kısa videoları ilk çekmeye başladığınızda aklınızda ne vardı, amacınız neydi?
Bu iş eğlenceyle başlıyor. Zaten ilk Vine’ını çekerken Oscar almayı hedefleyen kimseyi de görmedim (gülüyor).

ÇOK TEKLİF GELDİ AMA HAYALİMDEKİ ŞEYLER DEĞİLDİ

Peki kırılma noktanız ne oldu?

Çektiğim videoların önce binler sonra yüzbinler tarafından paylaşıldığını, izlendiğini görünce “Eyvah, bu başka bir yere gidiyor” dedim. Ama nereye gittiğini ben de bilmiyordum. Takipçilerimin arasında yönetmenlerden oyunculara birçok insan vardı. Birinin dikkatini çekeceğini düşünmüştüm.

İlk önemli teklif Faruk Aksoy’dan mı geldi? Bu süreçte daha önce hiç teklif almadınız mı?
Sosyal medya reklamları adına bir iki teklif almıştım. 4-5 televizyon programı teklifi, dizi ve film teklifi de geldi ama hayalimdeki şeyler değildi.

Hayalinizdeki neydi?
İyi bir başlangıç yapmak... Bunun bir sinema filmiyle olması gerektiğine inanıyordum. Faruk ağabeyin teklifi kafamdakilere uyunca kabul ettim.

Sosyal medya dünyayı değiştirdiği gibi kişilerin kariyerlerini de değiştiriyor. Bu film teklifi de sizin kariyerinizi kökten değiştiriyor neredeyse. Biraz stres var mı?
Bu stres değil heyecan. Sonuçta daha büyük kitlelerle buluşmaya hazırlanıyorum aslen. Stres olmamasının sebebi de Faruk ağabeyin bana öğrettiği ‘Biz elimizden geleni yapalım, gerisi seyircinin takdiridir’ cümlesi. Biz elimizden gelenin en iyisini yaptık.

İnsanlar, bugüne kadar çektiğiniz videoları izlemek için bir ücret ödemiyordu. Şimdi durum farklı, bilet almak zorundalar. Bu durumda eleştiriler ağırlaşabilir...
Eleştirilerle aranıza duvar örmek hayatınızda büyük sıkıntılar açabilir başınıza. Her zaman açık olmalısınız eleştiriye. İnsanlar beni içlerinden biri olarak görüyorlar ve ‘Yeter ki film yap, gelelim’ diyorlar.

Film ve tanıtımlar 6 milyon civarında. Sıfırdan çıkan bir karakter için oldukça başarılı görünüyor. Tepkiler nasıl?
Oldukça iyi. Hatta belki ‘oldukça iyi’nin birkaç tık ötesinde.

TEK BENZERLİK YAPIMCIMIZ

İnsanlarda bir ‘Recep İvedik’ benzerliği algısı var mı sizce?

Bu olabilir. Ben doğal karşılıyorum. Benzerlik, iki filmin yapımcısı da Faruk Aksoy. Fakat bu benzerlik dışında bir benzerlik bulamayacak izleyenler.

Peki Recep İvedik serisini başarılı buluyor musunuz?
Eğer bir filme, 5 milyon-7 milyon insan gidiyorsa, o filmi lekelemeniz, aslında insanların tercihlerine saygı duymamanız anlamına geliyor ve ben bunu asla yapmam. İnsanlar o filme gitmiş ve karakteri gönüllerinde bir yere koymuşlar. Ben o filmin başarısı tartışmam. Bu Recep İvedik olur, başka bir karakter olur fark etmez.

Siz izleyiciye ne vaat ediyorsunuz?
Sıcak, samimi ve değerlere saygılı bir film yaptık biz. Ali Kundilli çok gerçek bir adam. İnsanlar gülmek için gelsin bu filme.

GİŞE ÖNEMLİ BİR KRİTERDİR

Bir gişe tahmininiz var mı? Başarının gişe rakamlarıyla doğru orantılı olduğunu düşünüyor musunuz?

Bunun tahminini yapmak çok saçma geliyor bana. Ben asla bunu düşünmedim. Evet, gişe önemli bir kriterdir ama tek kriter değil.

Birkaç ay önce maaşlı bir çalışanken, bugün billboardlarda, otobüslerin üstlerinde fotoğrafı olan birisiniz. Nasıl hissettiriyor bu?
Onları gördüğümde, hayatın ne kadar çabuk değişebileceğini bir kez daha anladım. Otobüs üzerinde fotoğrafımı görünce çok heyecanlandım. Hemen otobüsün arkasına geçtim arabamla. Sonra kendi kendime “Tamam heyecanlıyım ama bunu başkalarının görmesi lazım” deyip kenara çekildim. Sonra görenleri izlemeye başladım.

Para sizi bozar mı?
Ne kadar kazanacağıma bağlı... Ben bir test yaptırdım, 20 milyon dolara kadar bozulmuyormuşum (gülüyor)... Öyle bir şey yok tabii.

Gerçekten, çok para kazanırsanız nasıl harcarsınız?
Eğer bir güç elde edersem, ‘değer yaratmak’ niyetindeyim. Üreten insanlara para harcamak istiyorum. Birilerine yol olabilmek çok güzel bir şey, önemli olan siz önce kendi yolunuzu belirleyebilin...
Konular Röportaj