Cem Gelinoğlu: "Amatörlüğü üzerimden attım"

İkinci filmi “Ali Kundilli 2”yi izleyicileriyle buluşturan Gelinoğlu, amatörlüğü de üzerinden attığını söyledi.

Cem Gelinoğlu: "Amatörlüğü üzerimden attım"
Hürriyet'ten Sinem Vural'ın röportajı...

İlk film çok sevilmişti. Peki ikinci filmi çekmek aklınızda var mıydı?
- Bir iş sevilirse onu seven insanları öyle bırakamazsınız. İşi sevdiklerinde ikincisini de yapma hakkını size vermiş oluyorlar. Sağ olsunlar sevdiler ve desteklediler.

Memlekette komik adam eksiği yok ama komik olup gişe yapan film sayısı çok az...
- Evet, o anlamda yüzümüz de güldü aslında. Herkes “Doğal adamsın” dedi, Allah da razı olsun onlardan.

İlk filmde amatörlük biraz atılmıştı. Peki ya şimdi durum nedir?
- Daha da atmış durumdayım (gülüyor). İkinci filmde daha tecrübeliydik ve düşündüğünüz şeyin ne kadarı filme geçer, o kısmını ilk filmde çok da bilmiyorduk. Daha gerçekçi, bütünlüğü olan bir film oldu “Ali Kundilli 2”.

BİR KADINI ASLA HAMİLE BIRAKMAYIN

Yapımcınız aynı zamanda filmin yönetmenliğini de yaptı. Bu bir avantaj mıydı dezavantaj mı?
- Dezavantajı o kadar olmadı ama avantajı çoktu. Asla “Paramız yok, yapamayız” demedi, “Hayal et, üret, bir şekilde çekeriz” dedi. Her işin başında sabırla ve güleryüzle beklediği için benim de bir oyuncu ve senarist olarak işime geldi.

İlk filmde Ali Kundilli evlenmek için çabalıyordu. Şimdi de baba oluyor.
- Evet, üçüncü filmde de neden evlenmemesi gerektiğini anlatacağız (gülüyor). Türk erkeğinin başından geçen süreçler bunlar.

Seyirci bu filmde neler görecek?
- Seyirci kahkahaya daha fazla dahil olacak, ilk filmde absürt taraflar da vardı ama bu kez daha bütün bir hikaye izleyecekler.

İlk film için eleştiri mi aldınız?
- Eleştiri almadım. Daha ziyade içimde yaptığım muhasebeyi anlatıyorum. Absürt film yapıyorsanız, sonuna kadar yapmalısınız. İlk filmde, “Keşke şunu şöyle yapsaydık” dediğimiz birkaç şey oldu. Bu filmde bunları yapmadık. Birbirinden alakasız iki film değil çünkü. Hikayeler ayrı. Ben de buna tecrübe diyorum. Yapımcım da Ali Kundilli 2 için, “Yaptığım en güzel filmlerden biri” diyor. Serinin ilk filmini de o yaptı, “O daha iyiydi” de diyebilirdi.

 İlk filmde bekar hayatını gördük Ali Kundilli’nin. Evlilik hayatında neler görüyoruz?
- Film üzerinden konuşacak olursak bir kadını asla hamile bırakmayın (gülüyor).

Bu mudur ilk yorum?
- (Gülüyor) Film üzerinden konuşalım dedin. Filmimizin baş kahramanı bu durumdan yana pek dertli. Bu duyguyu çok yaşamak isteyenler umarım bir gün yaşar. Filmde de olsa hem eğlenceliydi hem de çileli. Ali Kundilli acıyı deneyimledi. Özünde aynı adam ama başına gelenlerden sonra gerçekten aynı adam değil.

Filmi izleyenler babalıktan mı soğuyacak yani?
- Aslında tam tersi. Arka sıramdaki bir izleyiciden “Biz ne zaman baba olacağız ya?” sorusunu duydum mesela. Aile olmaya çalışmanın komik yanlarını görecekler aslında.

İlk filmde Ali Kundilli’nin arkadaş grubunun başına olmadık işler geldi. Bu filmde kimi harcıyorsunuz?
- Ali Kundilli’yi! İlk filmde de mağdur oydu çünkü bütün belaları çözmesi gerekiyordu.

İlk filmde sevdiği kızı alabilmek için icat yapıyordu Ali Kundilli. Aynı konunun benzeri Şahan Gökbakar’ın yeni filmi “Osman Pazarlama”da da var...
- Bana da öyle söylediler ama yine de dünya tarihinde icat yaparak sevdiği kızla evlenmek isteyen tek adam da Ali Kundilli değildir. Esinlenme de olabilir tabii ama kimse kimsenin daha önce yaptığı işi yapmak için yola çıkmaz. O filmi de izledim. Eğlenceli, güzel bir karakter Osman.

Gişe rakamlarından görülüyor ki insanlar komedi filmlerine rağbet gösteriyor.
- Kasmadan gülmek istiyorlar. Rahatlamak için... Birinci film ile ikinci film arasında da tek bağ karakterlerimiz. Sherlock Holmes çekmediğimiz için bir önceki bölümü izlemelerine gerek yok. İnsanlar oturduklarında gülmeye başlayacaklar ve kalkınca “ne kadar güldük” diyecekler.

ALİ KUNDİLLİ 2 FRAGMANI (VİDEO)

TELEVİZYON PROGRAMI İÇİN ZAMAN VAR

Televizyon programı yapmayı düşünüyor musunuz?
- Projelerimiz var ama her şeyin bir anda olacağını düşünenlerden değilim. İnsan adım adım yükselir. Bir anda her şeyin olmasını bekleyemezsiniz. Daha zamanı var.

FANLARIM BANA ÇOK DESTEK OLDU

Sosyal medyadaki fanlarınız için neler demek istersiniz?
- İlk filmin olmasını sağlayan da devamının gelmesini sağlayan da onların sevgileri. Çok destek oldular. Arkamda iki film bırakmamı sağladılar. İzlemekle kalmayıp ailelerine izlettiler. İlk filme 500 bin kişi geldi, gururlandırdılar bizi. Binlerce mesaj aldık. Nasıl çekmeyelim devamını? Bütün sevenlerimize selam olsun, saygının en büyüğünü onlar hak ediyor.
Konular Röportaj