Cem Küçük: "Osmanlı’ya laf eden Gülse Birsel gibiler alçaktır"

Saltanatın kaldırılmasının ardından Türkiye’den sürgün edilen Osmanlı Hanedanı’na yönelik kin ve nefret söylemleri 'Medya Kritik Programı’nda masaya yatırıldı.

Cem Küçük: "Osmanlı’ya laf eden Gülse Birsel gibiler alçaktır"
MedyaRadar'da yer alan habere göre Türkiye Gazetesi köşe yazarı Fuat Uğur, ailenin son üyelerinden Nilhan Osmanoğlu’na sadece referandumda “Evet” diyeceği için acımasızca ve çirkin sözlerle saldırıldığını söyledi. Uğur, “Nasıl bir nefrettir bu? Oysa bu aile en zor günlerinde bile Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Atatürk’e tek kötü kelime etmemiştir. Bunu Murat Bardakçı dahil tüm yazarlar söylemektedir” dedi.

Osmanlı ailesinin bir asırdır elem ve keder içinde yaşadığını belirten gazeteci-yazar Cem Küçük ise, Osmanlı Hanedanı’nın ülkeden gitmediğini, kovulduklarını söyledi. Hanedanın madalyalarını satarak geçinmeye çalıştığını ve çok zor günler geçirdiğini kaydeden Küçük, “Ailenin bir- iki yaşlarında bebekleri açlıktan öldü. Yine de bu ülkeye yönelik tek kötü laf etmediler. Osmanlı Hanedanı’na laf eden Gülse Birsel gibiler alçaktır” dedi.

GÜLSE BİRSEL NE DEMİŞTİ ?

Hürriyet yazarı Gülse Birsel, Galatasaray'ın sahip olduğu Suada'da hak iddia edip dava açacağını söyleyen, parlamenter rejimden sıkıldığını belirten 2. Abdülhamit'in 5. kuşak torunu Nilhan Osmanoğlu'na ilişkin 'Kusura bakma bebeğim artık prenses benim!' başlıklı bir yazı kaleme almıştı.

Birsel yazısında "Kusura bakma bebeğim artık prenses benim. Ayaklar baş oldu, sorma bacım! Galatasaray Adası’nı filan vermeyeceğim size çünkü artık orası bizim kraliyet ailesinin. Dava da açma, kraliyet ailesi kalabalık, 80 milyonuz hangimizle uğraşacaksın?" ifadelerini kullanmıştı.

Habere ilişkin görüntüleri izlemek için haberin videosuna TIKLAYINIZ!...