Cem Yılmaz'dan Nurgül'e özel replik!

Nurgül Yeşilçay konuk oyuncu olduğu 'Pek Yakında' filmi çekilirken sevgilisi Tolga Karaçelik'ten ayrıldığı için senaryodaki 'Tolga bey' ismi 'İzzettin bey' olarak değiştirildi.

Cem Yılmaz'dan Nurgül'e özel replik!
Gitti Tolga bey geldi İzzettin bey

Güneş'in haberine göre 16 yıl önce konservatuvarlı yeni bir oyuncu adayı olarak Cem Yılmaz'ın 'Her Şey Çok Güzel Olacak' filminde figüran olan Nurgül Yeşilçay, aynı sahneyi son filmi 'Pek Yakında'da tekrarladı. Yılmaz'ın 1998 yılı yapımı olan, yakın dostu Mazhar Alanson'la oynadığı filminde Yeşilçay, özel bir hastanenin resepsiyonunda görevli olan hemşireyi canlandırmış, Cem Yılmaz'ın "Tolga Bey'le görüşecektik. Tolga Baykal?" sorusuna "Tolga Bey taburcu oldu efendim. Dün sabah ayrıldı hastaneden" cevabını vermişti. Ardından da Altan karakterini canlandıran Yılmaz'ın "Kendisi komada olacaktı" sözlerine "Siz kimsiniz?" sorusunu sormasıyla rolü bitmişti.

Yılmaz son filminde de şimdi artık bir sinema starı olan Yeşilçay'dan aynı sahneyi oynaması istedi.

Yeşilçay, hoş bir anı olması için filmde rol aldı. Geçen mayıs ayında çekilen sahne bir değişikle çekildi.

O dönemde Bebek'te Cem Özer'le evlendikten sonra oturduğu evden taşınan Yeşilçay, aynı zamanda komşusu olan yönetmen Tolga Karaçelik'ten yeni ayrılmıştı. 'Pek Yakında' çekilirken de bu nedenle "Tolga" isminin yerine İzzettin kullanıldı. Pek Yakında'nın aynı zamanda müziklerine imza atan Mazhar Alanson, Yeşilçay'a İzzettin beyi sordu. Yeşilçay, 'Her şey çok güzel olacak' diyerek o yıllara selam göderdi. Yılmaz Erdoğan da konuk oyuncu olarak filmin bir sahnesinde izleyiciye sürpriz yapacak.

Cem'i geren sorular

Cem Yılmaz'ın 2 Ekim'de vizyona girecek olan eski bir figüran olan korsan DVD'ci Zafer'in hikayesini anlattığı yeni filmi 'Pek Yakında'nın basın gösterimi dün sabah İstinye Park Cinemaximum Sinemaları'nda yapıldı.

Yılmaz'ın da bizzat katıldığı gösterim eleştirmenleri ikiye böldü. Film sonrası gergin halleriyle dikkat çeken Yılmaz , 'Adalete Fener Yak' kampanyasında yer aldığı için Trabzonluların filmini protesto etmeleri hakkındaki soruya ''Bu tip haberleri siz yapıyorsunuz. Benim söyleyecek bir şeyim yok. Altına da siz yazarsınız" dedi. Komedyen, Şahan Gökbakar'ın üstü kapalı kendisini kıskançlıkla suçlaması haberleri içinse  'Haberi siz yapıyorsunuz, bir de kalkıp bana soruyorsunuz. Her haberi okuduğumu mu zannediyorsunuz? Sizin mahalleden Alaaddin Abi'yi sormak gibi bir şey bu" açıklamasında bulundu.

Yapımcılığını Muzaffer Yıldırım– Cem Yılmaz'ın üstlendiği filmde Tülin Özen, Zafer Algöz, Özkan Uğur, Ozan Güven, Çağlar Çorumlu, Cengiz Bozkurt, Zerrin Tekindor, Hare Sürel, Ayşen Gruda, Ülkü Duru, Emin Gürsoy, Metin Coşkun, Tuğrul Tülek  ve çocuk oyuncu Ata Berk Mutlu'nun oynadığı filme Nurgül Yeşilçay, Mazhar Alanson, Aras Bulut İynemli, Sarp Akkaya, Yılmaz Erdoğan, Ali Şehirlioğlu, Vedat Atlı, Gülengül Arlıel , Tolgay Ziya konuk oldu. Film 1050 Salonda gösterime girecek. Yılmaz, önceki gün 10 bin 800 TL ödeme yaparak 540 set çalışanı için 2 sinema salonu kapatıp filmi izletti.

Eleştirmenler ikiye bölündü:

Atilla Dorsay: 'Düş kırıklığı'
Benim için çok büyük bir düş kırıklığı oldu. Hiç gülemedim. Yeşilçam melodramını, tipik Cem Yılmaz komedisiyle bağdaştırmaya çalışmış ama olmamış.


Serdar Akbıyık: 'Kaliteli bir film'
Cem Yılmaz'ın artık sinemada iki dalda ilerlediğini söyleyebiliriz. GORA, Arog absürd komedi, diğeri de Hokkabaz.Trajikomik olarak bu film diğerlerinden daha iyi. Bu film son dönemlerdeki absürd filme boğulan Türk sineması için çok da beklenmedik kaliteli bir film.

Alper Turgut: 'Milyonu rahat geçer'
Aslında beğendim. Güzel bir taşlama olmuş. Günümüz gişe ve sanat sinemasıyla ilgili göndermeler var. Bizim seyircimiz Recep İvedik'e daha çok gülüyor bari güldükleri şey daha kaliteli olsun. Cem Yılmaz'ın gişede bir seyircisi var. Patlayacak bir şey çıkmayabilir ama milyonu rahat rahat aşar.


Cüneyt Cebenoyan: 'Yeterince komik değil'
Türk sinemasına saygı duruşunda durulmuş. Muhteşem bir filmden bahsetmiyorum ama biraz daha komik olacağı düşünüyordum açıkçası. Yeterince komik bulmadığımı söyleyebilirim. Eli yüzü düzgün ana akım bir film. Rekor kıracağını zannetmiyorum ama saygın rakamlara ulaşır. 

Cem Yılmaz'dan Nurgül'e özel replik!

PEK YAKINDA FİLMİNİN FRAGMANI (VİDEO)