Cemil Candaş cinayetine ağır müebbet

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş cinayetiyle ilgili yargılanan 1’i belediye çalışanı 5 kişi hakkında “tasarlayarak kasten adam öldürmek”ten ağırlaştırılmış müebbet istendi...

Cemil Candaş cinayetine ağır müebbet
Sabah'tan Dilek Yaman'ın haberine göre Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın silahlı saldırıda öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada tutuklanan 6 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. Candaş, kimliği belirsiz kişilerce Şişli Belediye Başkanlığı'nın bilgisayar sistemlerine girildiğini, taşınmazlarla ilgili sahte inşaat ruhsatı ve sahte iskan ruhsatı hazırlandığını, belgelerin aynı kişilerce onaylandığını ortaya çıkardı. Durumla ilgili suç duyurusunda bulundu. İhbar ardından Candaş, ölüm tehditleri almaya başladı. Tehditler ardından Candaş, İstanbul Valiliği'ne başvurarak koruma talebinde bulundu.

HEDEF HALİNE GELMİŞTİ

Candaş'ın ortaya çıkarttığı bu durumdan rahatsız olan iş takipçileri, belediyede daha fazla usulsüz işlemlerin yürümeyeceğini anladığı için kendilerine engel olarak gördükleri Cemil Candaş'ı hedef aldı ve Candaş'ı korkutmak için çeşitli eylem gerçekleştirmeye karar verdi. Eylemler, 18 Nisan günü saat 18.00'de başladı. Belediye binası önünde silahla ateş edilerek Candaş korkutulmaya çalışıldı ve 20 Nisan günü yeniden bina önünde saldırı hazırlığı planlandı. 2 Temmuz günü ise Candaş, Sabiha Gökçen'de yumruklu saldırıya uğradı. Candaş son olarak 18 Temmuz'da makamında kurşunlanarak öldürüldü.

BELEDİYE ÇALIŞANI ÇIKTI

Cemil Candaş'ın ölümüyle ilgili savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. Candaş'ın usulsüzlükleriyle ilgili yaptığı şikâyette ise belediye çalışanı Mithat Y.'ye ulaşıldı. İddiaya göre Mithat Y., taşınmazlarla ilgili usulsüz ruhsat ve yapıların izin belgelerini verdiği, izin verilen belgelerdeki işlemleri takip edip sonuçlandırdığı tespit edildi. Mithat Y.'nin Cemil Candaş'ın kendisine ulaşmasını engellemek için Candaş'ı öldürmeye azmettirdiği ileri sürüldü. Mithat Y.'nin fikir ve eylem birliği içerisinde olduğu diğer şüpheliler, eylemlerin gerçekleştiği günlerde görüşme yaptığı ve olay yerinde olduğu belirlendi.

6 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Polis, Mithat Y. ve 5 iş birlikçisini gözaltına aldı. Mithat Y., Candaş'ı kurşunlayan Şenol Ş., azmettiren Hacı A. ve Engin G., bina önünde bekleyerek saldırı hazırlığı içerisinde olan Metin Ş. ve Bilal Y., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüpheliler hakkında, ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.