Cenk Tosun bir açıldı pir açıldı!

İngiltere Premier Lig'in 30. haftasında Everton, Brighton Hove&Albion'ı 2-0 mağlup etti. Cenk Tosun, Burnley'den sonra Brighton'a da gol attı ve galibiyette başrollerden biri oldu.

Cenk Tosun bir açıldı pir açıldı!
Habertürk'te yer alan habere göre Milli futbolcumuz Cenk Tosun'un formasını giydiği Everton, sahasında Brighton&Hove Albion'ı ağırladı. Cenk Tosun'un 11'de başladığı karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı.

Everton, ikinci yarıya hızlı başladı. Ev sahibi ekip, 60. dakikada Brighton sol beki Gaetan Bong'un kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti.

Dakikalar 76'yı gösterdiğinde ise sahneye Cenk Tosun çıktı! Leighton Baines'in sol kanattan verdiği pasında ceza sahasında topla buluşan Cenk'in harika vuruşu, önce üst direğe çarptı ardından ağlarla buluştu ve skor 2-0'a geldi.

Milli futbolcu bu golle Premier Lig'deki son 2 maçta 2. golünü atmış oldu. Cenk Everton formasıyla oynadığı ilk 4 maçta golle buluşamamıştı. Milli golcü ayrıca Everton formasıyla ilk kez bir mücadelede 90 dakika boyunca sahada kaldı.

Konuk ekipte 80. dakikada Anthony Knockaert kırmızı kart gördü. 88'deyse Everton bir penaltı atışı kazandı, ama Wayne Rooney yaptığı vuruşta rakip fileleri havalandıramadı.

Everton bu sonucun ardından puanını 37'ye yükseltirken konuk ekip 34 puanda kaldı. Everton gelecek hafta eski Galatasaraylı Badou Ndiaye'nin formasını giydiği Stoke City'e konuk olacak. Brighton ise Manchester City ile erteleme maçında konuk olacak.

MAÇ SONUNDA KONUŞTU

Cenk, maç sonunda İngiltere'deki durumu ve golü hakkında açıklamalar yaptı. Attığı golde direğin ıslak olması nedeniyle kendisine yardımcı olduğunu dile getiren milli golcü, "Top direkten dönecek diye endişelendim ama neyse ki direk ıslanmıştı ve topun içeri girmesine yardımcı oldu." ifadelerini kullandı.

İngiltere'de mutlu olduğunu belirten Cenk, "Kulüp için ilk golümü geçen hafta attım. Ne yazık ki maçı kaybetmek beni hayal kırıklığına uğrattı. Fiziksel olarak daha iyi hissediyorum. İngiltere'ye alıştığımığı düşünüyorum. Umarım gol atmaya devam ederim." yorumunda bulundu.

Gelecek hafta Ndiaye'nin takımı Stoke City'e konuk olacakları maçla ilgili de konuşan Tosun Paşa "90 dakika boyunca kazanmayı hak ettik. Evimizde her zaman kazanmak istiyorum ancak daha iyi olmak zorunda olduğumuzu da biliyoruz." dedi.

Cenk Tosun bir açıldı pir açıldı!
Konular Spor Haberleri