'Cep telefonum olmadan asla'!..

Kaspersky Lab, Türkiye’de bir anket yaptı; ilginç sonuçlar çıktı. Ankete göre; cep telefonunu kaybetmek, uçak kaçırmak ya da hastalanmaktan daha fazla stres yaratıyor...

'Cep telefonum olmadan asla'!..
Takvim Gazetesi'nin haberine göre cep telefonları ve internet hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Telefonlar neredeyse elimizden hiç düşmüyor. Sosyal medyayı telefonlardan takip ediyor, e-mail'lerimize bakıyor, iş ve özel yazışmalarımızı yapıyoruz. Telefondan alışveriş oranı gün geçtikçe artıyor. Hatta telefonlar ödeme aracı olarak da kullanılıyor. Hal böyle olunca telefonu kaybetmek ya da çaldırmak düşüncesi bile büyük endişe yaratıyor.

İNTERNET ÖNEMLİ İHTİYAÇ

Kaspersky Lab'ın Türkiye'deki akıllı telefon kullanıcıları arasında yaptığı bir araştırma oldukça ilginç sonuçlar ortaya koydu. Anketin ilk sorusu 'İnternete hiç bağlanmadan bir gün geçirebileceğinizi düşünüyor musunuz?' oldu. Soruyu yanıtlayan her 100 kişiden 26'sı kendileri için internet bağlantısının yiyecek, su, hava ve barınma kadar önemli bir ihtiyaç olduğunu belirtti. Bu oranla Türkiye, anketin gerçekleştirildiği diğer ülkeler arasında birinci sırada yer aldı.

Ankete Türkiye'den katılanların yüzde 91'i, cihazları kaybolur veya çalınırsa stres yaşayacaklarını dile getirdi. Bu oran; tren veya uçak kaçırmak (yüzde 89), küçük çaplı bir otomobil kazası geçirmek (yüzde 90) veya hastalanmaktan (yüzde 86) daha yüksek.