Cepten 'istem dışı aboneliğe' son!

Cep telefonu kullanıcılarının haberleri olmadan farklı isimlerdeki sitelere abone edilerek kabarık fatura ödemesine yol açan dolandırıcılar, 30 Haziran'dan itibaren bunu yapamayacak.

Cepten 'istem dışı aboneliğe' son!
Yeni Asır'da yer alan habere göre vatandaşları tuzağa düşüren dolandırıcıların yol açtığı mağduriyetler ise cepten istem dışı aboneliğin önlenmesi ile sona erecek. Vatandaşın isteği dışında aboneliğinde çözüme kavuşturulmasından GSM şirketleri sorumlu olacak. Vatandaş ise hatlarını mobil ödemeye veya katma değerli elektronik haberleşme hizmetlerine kapatabilecek.

"İŞLETMECİ ÇÖZECEK"

Konuyla ilgili bakanlığa ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) çok sayıda şikayet ulaştığını belirten Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, 21 Aralık 2016'da BTK tarafından alınan "Katma Değerli Elektronik Haberleşme Hizmetlerinin Sunumunda Tüketici Haklarının korunması usul ve esaslar"a ilişkin kararı hatırlattı. Söz konusu kararla katma değerli elektronik haberleşme hizmetlerini abonelik veya tekil içerik satın almada şeffaflığın sağlanması, tüketicinin koşullar ve ücretlerle ilgili açık bir şekilde bilgilendirilmesinin amaçlandığını belirten Arslan, "Yapılan düzenlemede, her bir yöntem bazında, satın alma ve iptal süreçleri detaylı olarak ve tüketici iradesini gösterecek şekilde belirlendi" dedi.

Arslan, istek dışı aboneliklerde bu konudaki şikayetlerin abonesi olunan işletmeci tarafından çözüme kavuşturulması için kurallar belirlendiğini belirtirken, tüketici mağduriyetlerinin oluşmaması için gerekli tedbirlerin alınmasının zorunluluk haline getirildiğini söyledi.