Cerrahpaşa ayrı üniversite oluyor

TBMM Eğitim Komisyonu’ndan geçen düzenlemeye göre İstanbul Üniversitesi bünyesindeki Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’yle birlikte bazı fakülteler ayrılarak yeni bir üniversite kurulacak.

Cerrahpaşa ayrı üniversite oluyor
Yeni Şafak'ın haberine göre henüz Resmi Gazete’de yayınlanmayan karara göre İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi adıyla kurulacak üniversitenin Eğitim, Hemşirelik, Adli Tıp gibi 21 farklı fakülte ve enstitüden oluşması bekleniyor.

Türkiye’deki köklü 10 üniversiteyi bölerek, bazı fakültelerin yeni kurulacak 15 üniversiteye bağlanmasını içeren yasa tasarısı TBMM Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’ndan geçti.

Tasarıda en çok merak edilen İstanbul Üniversitesi’nde yapılması beklenen değişiklikler oldu. Komisyonda ilk etapta üniversitenin adının ‘İstanbul İbn-i Sina Üniversitesi’ olarak değiştirilmesi öngörülürken, bu görüş yapılan son düzenlemeyle değiştirildi.

BAĞLANACAK BÖLÜMLER ŞÖYLE

Yeni yapılan düzenlemeye göre Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin ayrılarak aynı isimle yeni bir üniversite olarak devam etmesi kararlaştırıldı. Ancak bu karar henüz Resmi Gazete’de yayımlanmadı. Karara göre İstanbul Üniversitesi’nde yapılması beklenen ve Cerrahpaşa’ya bağlanacak olan bölümler şu şekilde: İstanbul Üniversitesi’nde Cerrahpaşa’nın yanı sıra Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi, Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi, Orman Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ile Rektörlüğe bağlı olarak yeni kurulan Diş Hekimliği ile Eczacılık Fakültesi.

ADLİ TIP DA KATILACAK

Yeni kurulacak üniversiteye, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO), Sosyal Bilimler MYO, Ormancılık MYO, Veterinerlik MYO, Teknik Bilimler MYO, Yabancı Diller Yüksekokulu, Adli Tıp Enstitüsü, Kardiyoloji Enstitüsü, Nörolojik Bilimler Enstitüsü, Akciğer Hastalıkları ve Tüberküloz Enstitüsü ve yeni kurulan Lisansüstü Eğitim Enstitüsü de katılacak.