Ceyda Ateş: "Hollywood starı gibiyim.."

Özel hayatıyla değil işiyle anılmak isteyen Ateş, “Dışarıdan göründüğüm gibi biri değilim. İnsanlar gerçek Ceyda’yı tanımıyor. Ne kadar donanımlı olduğumu bilmiyorlar” diyor.

Ceyda Ateş: "Hollywood starı gibiyim.."
Bugün'den Gülden Avuç'un röportajı..

'Ben hep tipten kaybediyorum'

*Kötü kadın rolleriyle adından söz ettirdikten sonra art arda önce masum köylü kızını oynadın, şimdi de komedide rol alıyorsun. Kurtulmak mı istiyorsun kötü kadın imajından…

Bence her oyuncu her karakteri denemeli. Kötüyü, iyi oynuyor diye sadece kötü roller gelmemeli. Ben tipten kaybediyorum. Birçok yapımcı Türk kızlarına göre çok Avrupai kalıyorsun, suratın şeklin saç rengin, ten rengin Avrupai diyor. Adını Feriha Koydum’da çok güzel bir karakter canlandırdım ama o karakter benim üzerime yapıştı. Bunu Yılanların Öcü’yle kırdım, şimdi de Tutar mı Tutar’la farklı bir yönümü gösteriyorum.

*Nasıl bir karakterin var bu kez…

Bu dizide kesinlikle kendimi oynuyorum diyebilirim. Çıtı pıtı bir kız beklerken benim içimden bambaşka bir şey çıkabiliyor. Naif görünen ama erkeksi bir kız. Ben de aynen öyleyim.

Yağlı boya yapıyorum sergi açacağım

İnsanlar gerçek Ceyda’yı tanımıyor. Farklı algılandığım için birçok özelliğimi bilmiyorlar. Benim bir sürü yeteneğim var, 10 yıl bale yaptım, profesyonel biniciyim. Çocukluğumdan bu yana yağlı boya resim yapıyorum. Yakında bir sergi açacağım ve gelirinin bir kısmını bir yardım kuruluşuna bağışlayacağım.

Özel hayatımdan ibaret değilim

*Sektöre çocuk oyuncu olarak girdin. Oyunculuğa sevdiğin için mi ilgi görmek hoşuna gittiği için mi devam ettin?

Ben aksine tanınmaktan çok utanan bir insanım. Biri tanıdığı zaman ne yapacağımı şaşırıyorum. İşini yaptığın zaman takdir edilmek ve beğenilmek güzel bir şey ama ben bu işi hiçbir zaman tanınmak ve şöhret olmak için yapmadım. Ben sadece işime olan aşkımla işimde iyi olmak istedim.

Bazen bazı meslektaşlarım öyle bir davranıyorlar ki uzaydan mı geldim diyorum. Takdir edilmek güzel ama diğer yönden şöhreti sevmiyorum. Hayatınız çok kısıtlanıyor. Ben sadece işimle anılmak istiyorum. İnsanlar beni sadece özel hayatımdan ibaret olduğumu sanıyor.

Bu işte ‘ben oldum’ demeyeceksin

Çok çalışıyorum. Hiçbir zaman şımarmadım. Çünkü bu işte hiçbir zaman ‘ben oldum’ demeyeceksin. Bugün ben de çok iyi bir oyuncu olabilirim ama yarın ne olacağım hiç belli olmaz. Bizim piyasada bir iki diziyle ben bir şey oydum deyip gezen insanların sonlarını görüyoruz.

Yoğun tempoda çalışmayı seviyorum

*Herkes tatil planları yaparken çalışıyorsun, zor gelmiyor mu?

Tempoyu, çalışmayı çok seviyorum. Bazen şikayet ettiğim oluyor ama benim enerjimi insanlar çok seviyor. Uykusuzluktan ölsem de kendimi bir anda toparlayabiliyorum. Bazen sette şaşırıyorlar. 12’den sonra sana ne oluyor diyorlar. Çünkü ben enerjik olmazsam işimde başarılı olamam. Oyunculuğumu iyi yansıtamam.

Setteki 5-10 dakikalık aralarda gider yürürüm kendi kendime. Bu sahne çok iyi geçecek diye kendi kendimle konuşurum. O yüzden çalışmak beni zorlamıyor. Aksine çalışmadığım zaman kendimi hiçbir işe yaramamış gibi hissediyorum. Benim için tatil maksimum iki hafta. İkinci haftadan sonra ben kaşınmaya başlıyorum  çalışmam lazım diye.

Hollywood starı gibiyim

*Sık sık Amerika’ya gidiyorsun. Orada oyunculukla ilgili çalışmaların var mı?


Her gittiğimde eğitimler alıyorum. Aksanımı geliştiriyorum. İkinci dil olarak İspanyolca öğrenmeye çalışıyorum. Orada işte birtakım ajanslar var. Onlarla irtibat haline geçiyorum. Bakalım yapacağım bir şeyler. Zaten yurtdışında oyunculuk yapmak çocukluk hayalimdi bir şekilde bunu başaracağım.

*Şansın olduğunu düşünüyor musun Amerika’da oyunculuk yapabilmek için?

Kesinlikle. Oraya gidince kendimi Hollywood yıldızı gibi hissediyorum. Türk olduğuma inanmıyorlar. Türkiye’de oyuncu olduğumu söyleyince de çok şaşırıyorlar. Gözlerinde star oluyorsunuz bir anda. Bana çok ilgi gösteriyorlar.

20 liralık tişört giyerim

*Uzun yıllardır çalışıyorsun, yatırımını nasıl değerlendiriyorsun? Birikim mi yaparsın yoksa çanta ayakkabıya mı para yatırırsın?


Ayakkabıyı çok severim ama kıyafeti önemsemem. 20 liralık tişört de giyerim. Ön yargılarım yok benim. Yatırıma gelince kendime geleceğime yatırım yapıyorum. Mal mülkten ziyade eğitimimle ilgili yatırımlar yapıyorum. Çünkü yaşım daha çok genç, çok daha büyük paralar kazanabilirim. Ne kadar donanımla olursam o kadar benim için daha iyi bir kazançtır. Çünkü yeni nesil geliyor peşimizden. Onlar daha çok şey biliyor.
Konular Röportaj