Ceyhun Fersoy'dan ilginç açıklamalar!..

Oyuncu Ceyhun Fersoy, "Figüran" filminin 1,5 milyon gişe yapmasını beklediğini söylerken rol arkadaşı Serenay Aktaş için ise “Hiç ama hiç böyle bir performans beklemiyordum” dedi.

Ceyhun Fersoy'dan ilginç açıklamalar!..
Akşam Life'dan Zehra Çengil'in röportajı..

‘Figuran’ filmindeki ‘Mutlu’ rolünüzü anlatabilir misiniz kısaca?

Hayatı setlerde geçmiş, diyalogsuz ve arkada sadece trafik yapan bir karakter. Ben normalde oynadığım işlerde hiçbir zaman figürasyon yapanlara figüran demem, onlar yardımcı oyuncudur. Çünkü onlar olmazsa işin tadı da olmaz. Hani bu kameralar olmazsa çekim de olmaz gibi bir şey. Mutlu, Sevdamızın Bedeli diye bir dizide figürasyonluk yapıyor.  Tek hayali var; kendi senaryosunu hayata geçirmek. Ajanslara hikayesini satmaya çalışıyor. Sonradan öğreniyor ki, başrolü kendisinin getirmesi gerekiyor. Dizide de Pelin Şafak karakterini Serenay Aktaş canlandırıyor ve Türkiye’nin starı, aranan yüzü olarak ekranlara geliyor. Yani şimdinin Beren Saat’i gibi diyelim. Mutlu da ona âşık oluyor. Onu ikna etme çabaları var. Filmde de onu göreceğiz.

Pelin Şafak’ı ikna etmek için ne gibi bir çaba sarfediyor mesela?
Artık ümidi kestikten sonra taklit yapmaya başlıyor. Taklit yapınca kızın etkilendiğini fark ediyor ve beraber çok güzel vakit geçiriyorlar. Eğlenceye falan gidiyorlar. Çok güzel hikayeler var. Cesaretini toplayıp Pelin’e söyleyemiyor da. Ancak bir şekilde Pelin’nin haberi oluyor.

Siz gerçek hayatta birilerini etkilemek için taklitler yapar mısınız?
Yooo hayır. Taklit zaten sonradan olan bir şeydi bende.  Bir yetenek haline geldi. Senaryoyu okurken de ‘Acaba burasını değiştirsek mi ben taklit yapabiliyorum’ falan dedim. Çünkü orijinalde öyle bir sahne yoktu.

SURVIVOR’DAN İKİ KEZ TEKLİF ALDIM

Rol arkadaşınız Serenay Aktaş’la nasıl bir uyum sağladınız?

Benim endişelerim çok vardı. Bir kere Survivor’dan çıkması. Bence çok güzel bir proje. Bana da 2 kere gelmişti teklif ama işlerden dolayı kabul etmeyi hiçbir zaman düşünmedim.  Ben bunu kendisine de söyledim başka bir cast mı baksak acaba. Çünkü ilk işin falan diye. Hiç ama hiç beklemiyordum böyle bir performans.

'ÇOCUKLAR DUYMASIN' BENİM İÇİN DÖNÜM NOKTASI

Projelerinizden sizin için en özel olanı hangisi?

Şöyle bir şey var. Beni herkes ‘Çocuklar Duymasın’ dizisiyle tanıdı. Ama ‘Çocuklar Duymasın’dan önce bir çok projede yer aldım. Mahsun Abi’nin (Kırmızıgül) sinema filminde de yer almıştım. Diziler de olmuştu, tiyatrolar da olmuştu ama ‘Çocuklar Duymasın’ benim için bir dönüm noktasıdır. Oradan sonra seyirci beni tanımaya başladı. Ancak şöyle de bir durum var, Seksenler dizisinin benim için yeri çok ayrıdır. Oyunculuk konusunda birçok şeyi orada öğrendim.

İSVİÇRE’DEKİ SÜNNET DÜĞÜNÜMDE BURHAN ÖÇAL ÇALMIŞTI

Oyunculuk sevdası nereden geliyor?
Esasen ben müzisyen  olmayı çok istiyordum. Hatta İsviçre’deki sünnet düğünümde Burhan Öçal çalmıştı. Fotoğrafları var. O günden sonra müzisyen olmayı istedim hep. Burhan Abi’nin yeri çok başkadır bende. İstanbul’a geldiğimizde konservatuvar sınavlarına girdim. Yedi aşamalı sınavın altısını geçtim. Konuşmam iyi değildi, hiçbir şeyden anlamıyordum. Mülakattan kalınca müziğe küstüm. Oradayken kendi kendime ben kamera arkasında olacağım, yönetmenlik yapacağım dedim. TÜRVAK Sinema- Televizyon okuluna gittim. Ondan sonra da oyunculuk kendi kendine gelişti.

GİŞE BEKLENTİMİZ 1,5 MİLYON

Filmden bir gişe beklentiniz var mı?

Normalde bu filmi 1,5 milyon insanın izlemesi gerekiyor. Gerçekten sektörel bir iş olduğu için. Bizim insanlarımız izliyor ama arka planını bilmiyorlar. İşte biz onu çok güzel anlattık filmde. Beklentimiz 1 buçuk milyon ama dediğim gibi bunu kestiremiyorsun.

Başka projeleriniz var mı?
Evet. Bir tiyatro projem var; Pijamalı Adam. Turne tiyatrosu. Yerleşik bir sahnemiz yok. Sürekli gezeceğiz. Bu zamana kadar 11 oyun oynadık. Nisan ayında başlamıştık. Şimdi tekrar eylülde Avrupa turnemiz olacak. Kadıköy’de de oynuyoruz. Yani anlayacağınız biz her yerdeyiz. Televizyon için bir yarışma projesi konuşuyoruz. Olursa olacak, olmazsa Seksenler zaten devam ediyor. Beni oradan izlemeye devam edebilirler.

Sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?
Şampiyon Fener. (gülüyor)
Konular Röportaj