Jacques Chirac hastaneye kaldırıldı..

Fransa eski Cumhurbaşkanı, Fransız sağının 'kurt politikacısı' Jacques Chirac, rahatsızlanarak acil hastaneye kaldırıldı. Chirac, hastanede yapılan kontrollerden sonra evine gitti.

Chirac hastaneye kaldırıldı!..
'Kana fazla miktarda üriner asit karışması nedeniyle şiddetli ağrı' nedeniyle Neuilly Amerikan Hastanesi’ne kaldırılan 81 yaşındaki Chirac’ın 'hayati tehlikesi olmadığı" dile getirildi. Fransızların en çok sevdiği politikacılar anketinde sürekli olarak liste başında gelen Chirac,  aniden rahatsızlanınca ambulansla hastaneye kaldırıldı. AFP’nin hükümet kaynaklarına dayanarak verdiği haberi, Chirac çiftinin oturduğu Paris, Quai Voltaire’deki komşusu Twitter’dan doğruladı. Komşu, Chirac’ı götüren ambülansı görüntüleyerek Bernadette Chirac’ın da bindiğini belirtti. Yakınları, ağır bir üriner problemle Neuilly Amerikan Hastanesi’ne yatırılan Chirac’ın durumunun " hayati bir tehlike oluşturmadığını" açıkladılar.
 
En son Kasım ayında göründü

Chirac, 2007 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce bir beyin rahatsızlığı geçirince sağlık durumu nedeniyle yeniden aday olamayan Chirac, koltuğunu kendi partisinden Nicolas Sarkozy’ye devretmişti. Ancak Sarkozy ile bir türlü yıldızı barışmayan Chirac, 2012 seçimlerinde rakip partinin adayı Françosi Hollande’ı desteklediğini açıklayınca herkesi şaşırtmıştı. Chirac, son kez halk içine, aynı seçim bölgesinden geldiği Hollande ile çıkmıştı. Eşi Bernadette ve bir basyon yardımıyla güçlükle yürüdüğü görülen Chirac’ın sağlık durumunun hayli gerilediği dikkatlerden kaçmamıştı.

ARZU ÇAKIR MORIN / HÜRRİYET İNTERNET SİTESİ