CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan flaş açıklamalar

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan flaş açıklamalar
Hürriyet'te yer alan habere göre Kılıçdaroğlu, "Bütün yurttaşlarımın vicdanına sesleniyorum, hangi partiden olursa olsun. Elinizi vicdanınıza koyun düşünün, evlatlarınızı düşünün ve onların başı için düşünün. Bu referandum adil bir referandum muydu?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

"Demokrasiyi oyladık, tek adam rejimi mi, parlamenter demokratik sistem mi… Bütün vatandaşları sandığa gitmek için ikna etmeye çalıştık. O nedenle sandığa gitmenin tarihi bir sorumluluğu vardı.

Bunu yerine getiren bütün vatandaşlarıma tekrar yürekten teşekkür ediyorum. şimdi geliyorum işin püf noktasına, bu referandum nasıl yapılmalıydı? Nasıl yapılacağını ben belirleyemem. Nasıl yapılacağını tek bir yasa da belirleyemez. Temel kural anayasada yer alıyor. Şöyle söylüyor, 'Seçimler ve halk oylaması serbest, eşit, gizli, tek dereceli, genel oy, açık sayım esaslarına göre yargı denetimi altında yapılır' Soru şu, gerçekten de bu referandum anayasanın ön görüldüğü bu kurallar içinde mi yapıldı?

Ben de çok iyi biliyorum, sizler de çok iyi biliyorsunuz, bütün vatandaşlar ad iyi biliyorlar ki, anayasada ön görülen bu kurallara göre halk oylaması yapılmadı. Ama biz bütün bunlara rağmen sandığa gidip oyumuzu kullandık. Eşit olmayan koşullarda bir referandum yapıldı. Bütün yurttaşlarımın vicdanına sesleniyorum, hangi partiden olursa olsun. Elinizi vicdanınıza koyun düşünün, evlatlarınızı düşünün ve onların başı için düşünün. Bu referandum adil bir referandum muydu?"