CHP'de kriz artarak büyüyor!

24 Haziran seçimlerinde yaşanan hezimetin ardından CHP'nin 6 oku gerçek anlamını bir kenara bırakıp adeta dağılan grupların simgesi haline geldi.

CHP'de kriz artarak büyüyor!
Yeni Asır Gazetesi'nden Fatih Şendil'in haberine göre Başkanlık yarışına Kılıçdaroğlu ve İnce'nin yanı sıra Önder Sav, Selin Sayek Böke, Ercan Karakaş ve Erdal Aksünger'in öncülüğünü yaptığı gruplar girdi.

CHP'deki liderlik kavgasında koltuk savaşları nedeniyle parti 6 parçaya bölündü. 9 kez üst üste seçim kaybeden CHP'nin üst düzey yöneticileri birbirine girdi.

6 ayrı grup, CHP'nin 6 okunun anlamı olan 'devrimcilik, laiklik, devletçilik, milliyetçilik, halkçılık ve cumhuriyetçilik' ilkelerini bir kenara bırakıp partinin başına geçme yarışına girdi.

6 PARÇAYA BÖLÜNDÜ

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen Genel Merkez grubu, Muharrem İnce'yi destekleyen 'Değişim ve Umut Grubu', Selin Sayek Böke ve İlhan Cihaner'in başını çektiği 'Gelecek İçin Biz' grubu, CHP eski genel sekreterlerinden Ercan Karakaş'ın içinde bulunduğu 'sol kanat' grubu, eski Genel Sekreter Önder Sav'ın başını çektiği '3. yol grubu' ve CHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir eski Milletvekili Erdal Aksünger'in grubuyla birlikte 6 parçaya bölünen CHP'de sular durulmak bilmiyor.

KOLTUĞU BIRAKIYOR MU?

Kulislerde partideki hakimiyetini gün geçtikte kaybeden Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendi yerine yeni bir isim arayışına girdiği konuşuluyor.

Kılıçdaroğlu'nun koltuğu son MYK'ya aldığı Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Salıcı'ya bırakmaya hazırlandığı ve delegeler ve PM üyelerine Salıcı'ya destek vermeleri için baskı yaptığı iddia ediliyor.

24 Haziran'da ağır bir hezimete uğrayan Kılıçdaroğlu, kendisine karşı oluşan gruplara yönelik geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Parti içi hizip çatışmalarına, partinin genel politikalarına aykırı ifadelere artık kesinlikle izin yok" demişti.

DANIŞIKLI DÖVÜŞ İDDİASI

Yeni Asır, eski Başbakan Yardımcılarından Hüsamettin Özkan, Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Örgütlerden Sorumlu Oğuz Kaan Salıcı'nın İstanbul Etiler'de lüks bir restoranda buluşmasının arkasında da Kemal Kılıçdaroğlu'nun olduğu bilgisine ulaştı.

İddiaya göre CHP liderinin bilgisi dahilinde yapılan sır zirvede Mustafa Sarıgül Şişli'yi, Kaftancıoğlu Beşiktaş'ı istedi. Toplantıya katılan çiçeği burnunda Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Salıcı'nın ise Genel Başkanlık koltuğuna hazırlandığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu, o dönem partisinin İstanbul İl Başkanı olan Oğuz Kaan Salıcı ile eski bakanlardan Ziya Halis'in kızı Gülizar Halis'in 2014 yılında gerçekleşen düğün törenine katılmış, nikah şahitliği yapmıştı.

'GENEL MERKEZ VE İNCE KRİZİ YÖNETEMEDİ'

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 24 Haziran seçimlerinin ardından partisinde yaşanan tartışmaları, "Seçmenin de bize haklı olarak öfkelendiği o gece, Genel Merkez ve Muharrem İnce krizi yönetememenin bedelini taşıyor" sözleriyle değerlendirdi.

Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde İstanbul için adaylığını açıklayan Tekin, 24 Haziran süreci ile ilgili, "Ben Genel Merkez yöneticisi olsaydım asla bunların yaşanmasına izin vermezdim. Sayın Muharrem İnce ayrı bir yerde Genel Merkez ayrı bir yerde olmaz. Kritik bir seçim yönetiyorsunuz. Mutlaka hepsinin bir yerde olması gerekiyordu ama bu olmadı" ifadelerini kullandı.

​CHP-HDP İTTİFAKI SORUSU ÖZTRAK'I TERLETTİ

24 Haziran seçimlerinde terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP'yi Meclis'e sokan CHP, yerel seçimler öncesinde de partiyle yakınlaştı.

Bu yakınlaşma, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli tarafından da dile getirildi. Temelli, yerel seçimler için CHP'ye ittifak çağrısı yaptı. MYK toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP'nin yeni sözcüsü Faik Öztrak, gelen ittifak sorusuna ne cevap vereceğini şaşırdı. Net ifadeler kullanamayan Öztrak, "Şimdi... Şu anda biz.. Kiminle, neyi, nasıl kazanacağımıza bakıyoruz. Bu konular gündemimizde yok" diyerek soruyu geçiştirmeye çalıştı.