CHP'nin Hazinedar kararının nedeni belli oldu

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın "Geçici çıkarma cezası" istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmesine nedeni belli oldu. Sevkin, CHP Milletvekilleri İlhan Cihaner, Aykut Erdoğdu ve PM Üyesi Mehmet Ali Çelebi'ye aşağılayıcı hakaret içeren sözler gerekçesiyle olduğu ortaya çıktı.

CHP'nin Hazinedar kararının nedeni belli oldu
İHA'da yer alan habere göre CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, dün yaptığı basın açıklamasında Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın disipline sevk edilmesi kararının alındığını söylemişti. Basın mensuplarının ısrarlı soruları üzerine Böke, "Detaylarına girmek doğru olmaz. CHP, Türkiye için hukuk derken bunu boşlukta kalmış bir kavram olarak söylemiyor. Kendi içinde de hukuku işleten bir parti" diye cevaplamıştı.

Böke'nin bu sözlerinin ardından disipline sevk nedeni merak konusu olurken, Başkan Hazinedar'ın "Geçici çıkarma cezası" istemiyle yüksek disiplin kuruluna sevk edilme nedeni ortaya çıktı.

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sandır imzalı belgede, "Sayın Murat Hazinedar Beşiktaş Belediye Başkanı, 03 Ekim 2016 tarihli Belediye Meclis Toplantısı'nda yaptığınız konuşmada Parti Meclis Üyesi-İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, Parti Meclisi üyesi İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve Parti Meclisi üyesi Mehmet Ali Çelebi hakkında aşağılayıcı hakaret içeren sözler söylemeniz sebebiyle, CHP Tüzüğü'nün (70/B-d) maddesine göre 'geçici çıkarma cezası' istemiyle, CHP Tüzüğü'nün 68/B bendi uyarınca, Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmenize, Cumhuriyet Halk Partisi Yönetim Kurulu'nun 13 Ekim 2016 tarihli toplantısında karar verilmiştir" denildi.

Öte yandan Murat Hazinedar, Beşiktaş Belediyesi'nin 2017 bütçesinin görüşüldüğü Belediye Meclisi toplantısında hakkında Yüksek Disiplin Kurulu'na sevki ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hazinedar, "Merkez Yönetim Kurulu (MYK) kararı dün akşam itibariyle sayın Genel Sekreterimiz Kamil Okyay Sındır imzalı şekilde tarafıma iletilmiştir. Bizim, MYK tarafından Yüksek Disiplin Kurulu'na sevkimizin nedeni, 3 Ekim 2016 tarihli Belediye Meclisi toplantısında yaptığımız konuşmada Parti Meclisi üyeleri İlhan Cihaner, Aykut Erdoğdu ve Mehmet Ali Çelebi hakkında sarfettiğimiz sözlere dair iddialardır. Dolayısıyla bizimle ilgili Yüksek Disiplin Kurulu'na sevkin nedeni bu konuşmadır. Bunun dışında başka bir konuyla ilgisi bulunmamaktadır. Ben, partimin, yönetiminin kararına elbette saygılı bir şekilde üzerime düşeni yapacağım. Ancak benimle ilgili gösterilen bu hızlı ve gerekli parti hukukuna dair hassasiyetin bize yapılan haksızlıkları kamuoyuna benden önce taşıyan kişilerle ilgili de işletilmesini özellikle aynı hassasiyetin gösterilmesini dilerim" dedi.