CHP'ye ittifak şoku!..

CHP, ittifak teklifinin ardından simülasyon çalışması yaptı. Buna göre 2015 seçim sonuçları, 600 vekil üzerinden hesaplandığında CHP’den 7, HDP’den de 1 vekillik ittifaka geçiyor.

CHP'ye ittifak şoku!..
Hürriyet'ten Rifat Başaran'ın haberine göre CHP, AK Parti ve MHP’nin uzlaşmasıyla hazırlanan ittifak teklifinin ardından başlattığı simülasyon çalışmasını tamamladı. CHP, 1 Kasım 2015’teki seçim sonuçlarını, yeni anayasada öngörülen 600 milletvekili üzerinden hesapladı. Buna göre hazırlanan simülasyonda, CHP’den 7, HDP’den de 1 milletvekilliği ittifaka geçiyor. Bu sayı 550 milletvekili üzerinden yapılan hesaplamalarda 13 milletvekiline çıkıyor.

Simülasyon sonuçlarını Hürriyet’e değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, şunları söyledi:

"CHP, AK Parti ve MHP’nin uzlaşmasıyla hazırlanan ittifak teklifinin ardından başlattığı simülasyon çalışmasını tamamladı. CHP, 1 Kasım 2015’teki seçim sonuçlarını, yeni anayasada öngörülen 600 milletvekili üzerinden hesapladı. Buna göre hazırlanan simülasyonda, CHP’den 7, HDP’den de 1 milletvekilliği ittifaka geçiyor. Bu sayı 550 milletvekili üzerinden yapılan hesaplamalarda 13 milletvekiline çıkıyor ..."

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!..