CHP'yi harekete geçiren olay!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 2 yıl önce Ulubey ilçesindeki Milli Egemenlik Meydanı'nda bulunan Atatürk heykelini çalışma yapıldığı gerekçesiyle kaldırarak, yaklaşık 20 metre ileriye taşıdı. Daha sonra bu bölgeye çay bahçesi açıldı.

CHP'yi harekete geçiren olay!
Hürriyet'te yer alan habere göre ağaçlarla masa, sandalye ve büyük şemsiyeler arasında ‘görülmez hale’ gelen Atatürk heykeliyle ilgili geçen yıl haziran ayında CHP'liler harekete geçti.

'16 NİSAN’DAN SONRA’

Geçen sürede heykelle igili adım atılmayınca, konu, önceki gün ‘Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı'na taşındı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, CHP belediye meclis üyesi Selim Mercan'ın gündeme getirdiği heykelin, 16 Nisan referandumundan sonra başka yere taşınacağını söyledi.

Heykelin, yeni belediye binası olarak kullanılması planlanan açık alana yerleştirileceğini vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

‘HAVADAN NEM KAPARLAR’“

"Biz bu hafta, bu ay içinde taşıyalım demiştik. Heykel 2.5 ton. Sonra, bunlar havadan nem kapıyorlar, taşırken bir yeri kırılır, kopar; ‘Atatürk heykelini kırdılar’ diye başımıza olmadık tezgâhlar örülebilir diye düşünüp referandumdan sonra yapalım dedik. Bunu da açık açık söylüyorum.” 

CHP'yi harekete geçiren olay!