Çift cinsiyetli gencin büyük çilesi!..

Karabük’te doğuştan çift cinsiyetli olması nedeniyle 26 operasyon geçiren ve 3 ameliyat daha olması gereken Muhammed İsmail Akgül (33), tedavisi için gerekli parayı bulabilmek adına il il geziyor.

Çift cinsiyetli gencin büyük çilesi!..
İHA'da yer alan habere göre Karabük’ün Cumayanı köyünde yaşayan ve doğuştan çift cinsiyetli olarak dünyaya gelen Muhammed İsmail Akgül, çift cinsiyetli olması nedeniyle arkadaşlarının kendisiyle alay ettiğini ve bu nedenle okulu bırakmak zorunda kaldığını anlatarak, “Mahalle ve okuldaki arkadaşlarım çift cinsiyetli olmamdan dolayı benimle alay ediyorlardı. Bana kız oğlan diyorlardı. Ben de bu nedenle ilkokul 4. sınıfta okulu bırakmak zorunda kaldım” dedi.

Erkek cinsiyetine kavuşabilmek için 26 kez ameliyat olduğunu vurgulayan Akgül, “Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Araştırma Hastanesi’nde 26 ameliyat geçirdim ancak tam sağlığıma, yani erkek cinsiyetine kavuşmam için 3 ameliyat daha olmam gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Ameliyat olabilmek için her yolu denediğini ancak olumlu bir sonuç elde edemediğini belirten Akgül, “Sağlığıma kavuşabilmem için 3 ameliyat daha olmam gerekiyor. Bunun için de 4 bin 500 TL para lazım ancak maddi durumumuz hiç yok. Babam kalp hastası, annemin ise şeker ve tansiyon rahatsızlığı var. Benim de sol böbreğimde bir kitle mevcut. Üstelik sol ayağımdan da daha önceki tedaviler için parça alınmış. Çalışıp ameliyat paramı çıkarabilmem için yeteri derecede sağlığa sahip değilim. Bu nedenle ameliyat paramı bulabilmek için il il dolaşıyorum. Birçok televizyon programına çıktım. Bana yardımcı olacaklarını söylediler ancak şu sana kadar kimse bana yardım elini uzatmadı” dedi.

Tek isteğinin ameliyat olmak ve erkek cinsiyetine kavuşmak olduğunun altını çizen Akgül, “Bu hayattan kurtulmak istiyorum. Allah kimsenin başına getirmesin. Ailem de perişan bir durumda. Tek istediğim bir an evvel sağlığıma kavuşmaktır. Bu nedenle yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan bana yardım elini uzatmalarını istiyorum” şeklinde konuştu.