Cihan Şimşek: "Önemli olan yaş değil, kafa yapısı"

Fox TV’nin en çok izlenen gençlik dizisi "4N1K İlk Aşk" oyuncusu Cihan Şimşek, hem diziyi hem de kariyerini anlattı.

Cihan Şimşek: "Önemli olan yaş değil, kafa yapısı"
Akşam Gazetesi'nden Mehmet Emin Demirezen'in röportajı...

Senin karakterinle ortak noktaların var mı?


Sinan, arkadaşlarına bağlı bir karakter. Buna bağlı olarak ben de hayatımda ki insanlara önem veririm. Sevdiği insana olan bağı, hayatta yaşadığı zorluklar Sinan’ı bana daha yakın hissettiriyor. 3 senedir Sinan’a hayat veriyorum ve bundan da baya keyif alıyorum.

Genellikle genç bir kitleye sahipsiniz. Bunda eminim ki genç olmanız önemli bir paya sahip. Peki, büyükler neden sizi izlemeli?

Genç olmamızın avantajı birbirimizle nasıl iletişim kuracağımızı biliyor olmamız. Birbirimizi çok iyi anlayabiliyoruz ve aramızda çok güzel bir bağ kurabiliyoruz. Büyükler neden izlemeli diye soracak olursanız; genç bir hikâyenin yanında onlara da hitap edecek hikâyeyi beyaz cama taşıyoruz.

'4N1K' anlam olarak size ne ifade ediyor?

Her şeyin dışında çok büyük bir aile olduğumuzu ifade ediyor diyebilirim.

NEFRET ETTİĞİM KİŞİLER OLMAK İSTEMİYORUM!

Son yıllarda gençlik dizileri oldukça popüler. Sizce bunun nedeni nedir?


Gençlik dizilerinin diğer dizilere göre sosyal medyası çok kuvvetli oluyor. İşin arkasında daha sağlam duruyorlar. 4N1K İlk Aşk’ta bunlardan biri. Günden güne artan sağlam bir kitleye sahibiz. Bu da hem kanalların yapımcıların dikkatini daha çok çekiyor. Yapımcımız Öner Arslanel 3 senedir hem projenin hem de bizlerin arkasında her zaman durduğunu bize hissettirdi.

Bu tür projeler genç oyunculara neler vaat ediyor?

Çalışmak her zaman iyi geliyor! Onun dışında bu tür projelerde yer almam bana hâlâ yaşlanmadığımı hissettiriyor.

Genç biri olarak sana şunu sormak istiyorum, yıllardır bu sektörün içinde yer alan usta isimlerden hep bu sektöre yönelik şikayetler duyuyoruz. Siz bunun neresindesiniz. Yani beklediğiniz ortam mı yoksa daha iyi olabilir mi diyorsunuz?

16 yaşımdan beri birçok kişiyle çalıştım ve iyi ki tanımışım dediğim insanlar oldu ama bir o kadar da nefret ettiğim kişi oldu. İnsanlara üst perdeden bakan ve konuşan kişiler benden uzak olsun! Her yeni projeye başladığımda tek bir şey söylüyorum kendime; “Bir gün o nefret ettiğim kişilerden biri ben olacaksam bu iş son işim olsun” derim hep kendime. Böyle bir şey hiç bir zaman olmayacağı için büyük konuşmaktan çekinmiyorum bu konuda. Önemli olan kendini bilmektir.

ÖNEMLİ OLAN YAŞ DEĞİL KAFA YAPISI

Aynı yaştan insanlarla çalışmak avantaj mı?


Söylediğin gibi aynı yaştan insanlarla çalışmanın bir avantaj olduğu söyleniyor. Ama bana göre önemli olan aynı yaş grubunun olması değil aynı kafa yapısına sahip olmamız büyük bir avantaj!

Set ortamınız nasıl? Dizideki durumu da set ortamına yansıtıyor musunuz?

Fazlasıyla yansıyor. Uzun süredir birbirimizi tanımamız bunun sebeplerinden biri olabilir. Hem sahnede hem de set dışında birbirimize destek olmamız bu bağı oldukça güçlendiriyor. 4N1K bana birçok güzel şey kattı, en güzeli ise kazandığım dostluklar oldu.

Sosyal medyayı da aktif kullandığını gördüm. Sana göre sosyal medyanın nasıl bir yararı var?

Yarardan çok bana mutluluk aşılıyor diyebilirim. Benim için hazırladıkları videolar, fotoğraflar beni oldukça mutlu ediyor. Tanımadığın insanlara bir şekilde kendini sevdiriyorsun, bence bu harika bir duygu! Sosyal medyada sadece Instagram’da varım. O yüzden onu da oldukça fazla kullanıyorum.

Kariyerine baktığın zaman ileride nasıl hedeflerin var?

Şu an her şey istediğim şekilde gidiyor. Birçok kişi kendine hedef belirler, bense hedef yerine kalbimin sesini dinlemeyi anlık karar vermeyi seçerim. Hayatımın her bir bölümünde böyle başardım mutlu olmayı.
Konular Röportaj