Cihatçı John'un annesinden Türkiye açıklaması!

Mohammed Emwazi adlı İngiliz vatandaşı olduğu ortaya çıkan ‘Cihatçı John’ lakaplı IŞİD militanının annesi Ghaneya Emwazi, örgütün ilk kafa kesme videosunu gördüğünde oğlunu tanıdığını, ancak kimseye söylemediğini ifade etti.

Cihatçı John'un annesinden Türkiye açıklaması!
Milliyet'te yer alan habere göre Kuveyt polisi tarafından önceki gün sorgulanan Ghaneya ve eşi Jasem Emwazi, oğullarının en son 2013’te onlara Türkiye’den telefon ettiğini belirtti. Mohammed ailesine, insani yardım çalışanı olarak Suriye’ye gideceğini söyledi.

Annesi, Amerikalı gazeteci James Foley’nin öldürüldüğünü gösteren 19 Ağustos 2014 tarihli ilk videoda, ‘Oğlunu sesinden tanıdığını ve çılgına döndüğünü’ söyledi.

Baba Emwazi ise her gün oğlunun ölmesini beklediğini belirtti. Gazeteci Foley’nin annesi İngiliz Times gazetesine yaptığı açıklamada, Cihatçı John’u affettiğini söyledi. Anne Foley, “O (Emwazi) haksızlığa uğradığını hissetti, şimdi biz ondan nefret ediyoruz, bu sadece nefretin süregelmesine neden oluyor. Buna artık son vermemiz gerekiyor. Bir anne olarak onu affediyorum” dedi.

Emwazi’nin İngiltere’de okulda dışlandığı, mezun olmasının ardından ise sürekli olarak istihbarat tarafından izlendiği basında yer almıştı.